Chiriaşii „norocoşi” ai familiei Intotero, aproape 500 de livrări de produse către...

Chiriaşii „norocoşi” ai familiei Intotero, aproape 500 de livrări de produse către entităţi de stat. Ca să fie bine, la Primăria Brad, în fieful deputatei PSD, achiziţiile din bani publici se fac în familie!

Timp de citire: 3 minute

Color Integra SRL (cu sediul social în comuna Baia de Criş, sat Lunca nr. 131, jud. Hunedoara şi punct de lucru actual în Brad, str. Republicii, bl. 24, parter) a fost înfiinţată în 12.07.2002, având ca asociat unic pe Elena Avram, iar ca administrator pe Paul-Flaviu Avram. Printr-un act adiţional datat 18 martie 2003, societatea îşi schimbă punctul de lucru din str. Crişul Alb nr. 4 – Brad, în Republicii nr. 24 – Brad. Un an mai târziu, printr-un act adiţional datat 19.03.2004, Paul-Flaviu Avram se retrage din calitatea de administrator, aceasta revenindu-i Elenei Avram.

Familia Intotero
achiziţionează cu 106.485 de lei, în 2006, un spaţiu comercial în suprafaţă de 158 mp, situat pe strada Republicii din Brad. Ulterior, prin contractul de închiriere datat 09.07.2007, încheiat cu Maximilian Impex SRL Brad (asociat unic/ administrator Intotero Massimiliano Michele, soţul deputatei PSD), Color Integra SRL ajunge în chirie la firma familiei Intotero. La respectivul contract de închiriere a existat cel puţin un act adiţional, datat 06.07.2010. Maximilian Impex SRL a folosit contractul de închiriere şi actul adiţional menţionat pentru garantarea obligaţiei de rambursare a creditului acordat de BRD în baza contractului de credit nr. 8 din 21.07.2010 şi a actelor adiţionale.

Conexiunea…
…celor de la Color Integra SRL cu firma familiei Intotero a făcut ca afacerile Elenei Avram să explodeze, societatea devenind furnizor agreat al unor entităţi de stat. Unele coordonate, desigur, chiar de lideri PSD.

În perioada…
…12.03.2009 – 16.06.2015, Primăria Municipiului Brad a făcut un număr de 416 achiziţii directe de la SC Color Integra SRL (cu sediul social în comuna Baia de Criş, sat Lunca nr. 131, jud. Hunedoara şi punct de lucru în Brad, str. Republicii, bl. 24, parter). Achiziţiile s-au referit la papetărie, diverse consumabile şi consumabile IT. Cea mai mare achiziţie s-a ridicat la suma de 5.544,35 lei plus TVA.

Între 27.07.2012 şi 24.06.2015, Unitatea Militară 01099 Brad a făcut un număr de 52 de achiziţii directe de la SC Color Integra SRL, mai exact papetărie, consumabile IT şi consumabile diverse, cea mai mare achiziţie ridicându-se la suma de 3.762,90 lei plus TVA.

De asemenea, în perioada 02.10.2009 – 07.06.2013, comuna Vaţa de Jos a făcut un număr de 22 de achiziţii directe de la SC Color Integra SRL, constând în papetărie, consumabile IT şi consumabile diverse, cea mai mare achiziţie ridicându-se la suma de 4.219,60 lei plus TVA.

Primăria Brad – afaceri în familie
Din motive lesne de dedus, sediul social al firmei Color Integra SRL (situat în comuna Baia de Criş, sat Lunca nr. 131) coincide cu adresa de domiciliu a numiţilor Avram Elena şi Avram Paul-Flaviu. Lucrurile nu se opresc însă aici. Firma controlată practic doar de Elena Avram, ca unic asociat şi administrator, este furnizorul preferat al primăriei Brad. Care primărie, am citit noi pe site, are printre angajaţi, în calitate de consilier (clasa I, grad superior) la Compartimentul Informatică, chiar pe Paul-Flaviu Avram. Aţi prins ideea? Firma doamnei Avram, în care la un moment dat administrator a fost chiar Paul-Flaviu Avram, livrează la greu inclusiv consumabile IT către Primăria Brad, angajatorul d-lui Avram.

Ca să fie treaba treabă, potrivit fişei postului, dl. Avram de la Primăria Brad „prezintă propuneri privind sistemul informatic şi asigură asistenţa de specialitate pentru achiziţionarea echipamentelor necesare”, iar pe linia pe linia administrării reţelei „răspunde de planificarea, achiziţionarea, instalarea şi operarea în cadrul reţelei”. Cum ar veni, dl. Avram propune superiorilor săi ce să cumpere, iar aceştia, foarte ascultători, achiziţionează la greu de la firma doamnei Avram, chiriaşa doamnei Intotero. Paul-Flaviu Avram este cunoscut drept mâna dreaptă a primarului Cazacu. Aşadar, vorbim despre pure afaceri în familie cu bani publici, nimic altceva!
Vom reveni.

Cătălin DOCEA
(sursa foto: adevarul.ro)

Regăsiţi în galeria foto a acestui articol documentele care probează prezenta anchetă.

DOCUMENTE – Chiriaşii „norocoşi” ai familiei Intotero, aproape 500 de livrări de produse către entităţi de stat. Ca să fie bine, la Primăria Brad, în fieful deputatei PSD, achiziţiile din bani publici se fac în familie!

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii