Chiar dacă parțial va fi și restaurat / Castelul Corvinilor își așteaptă...

Chiar dacă parțial va fi și restaurat / Castelul Corvinilor își așteaptă vizitatorii

Timp de citire: un minut

Dacă vă doriți să ajungeți la Castelul Corvinilor din Hunedoara trebuie să știți că obiectivul are de astăzi program prelungit, odată cu trecerea la ora de vară. Castelul este emblema județului Hunedoara, și cel mai vizitat obiectiv turistic de la noi.

Castelul Corvinilor de la Hunedoara va fi accesibil publicului, după un alt program, cel de vară. Astfel, turiștii care vor să viziteze edificiul istoric vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a se bucura de el.

Administrația monumentului istoric a anunțat că, începând cu 1 aprilie 2024, Castelul Corvinilor trece la programul de vară, fiind deschis publicului vizitator în zilele de luni, între orele 12:00 și 20:00, iar de marți până duminică, în intervalul orar 09:00 -20:00.

De asemenea, în biletul de vizitare a castelului este inclusă vizitarea Castelului Corvinilor, a Casei Breslelor și a Expoziției de pre și protoistorie, amplasate în Curtea Husarilor.

Obiectivul va fi și anul acesta în șantier, pentru că se continuă lucrările de restaurare prin fondurile accesate din PNRR. Anul acesta se vor executa lucrări la fântâna medievală ce va fi decolmatată și restaurată. Astfel, arheologii vor putea vedea ce se află pe fundul ei în afara câtorva tone de monede aruncate de turiști de-a lungul timpului. Frescele care împodobeau Sala Dietei și Aripa Matia vor fi și ele refăcute, iar spații largi ca Groapa Urșilor și Terasa de Artilerie vor deveni mai accesibile. Lucrările de restaurare se vor derula sub supravegherea arheologilor, iar pe durata lor, Castelul Corvinilor va rămâne deschis vizitatorilor.

Castelul din Hunedoara reprezintă unul dintre elementele identitare ale Hunedoarei și chiar ale Transilvaniei si atrage anul sute de mii de turiști din toate colțurile lumii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii