Cetățeni, respectați regulile anti-COVID! / Sistemul sanitar hunedorean – sub presiune

Cetățeni, respectați regulile anti-COVID! / Sistemul sanitar hunedorean – sub presiune

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

 Secțiile de terapie intensivă supra-aglomerate cu cazuri de persoane bolnave de „COVID 19”  Creștere alarmantă a numărului hunedorenilor infectați cu virusul SARS-COV-2

 

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat marți, 30 martie, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean o ședință urgentă de lucru pentru stabilirea acțiunilor care se impun în condițiile creșterii alarmante a incidenței numărului de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2.

 

Au participat conducătorii instituțiilor cu rol de control și verificare: Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentară și Oficiul pentru Protecția Consumatorului.

Toate instituțiile implicate în acțiunile de verificare și control a măsurilor luate pentru prevenirea creșterii numărului de îmbolnăviri cu „COVID-19” își vor direcționa, în principal,  activitățile în zonele din județ aflate în carantină sau cu incidență mare a numărului de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2.

Echipe de control și verificare a respectării măsurilor legale de protecție sanitară vor fi prezente și în celelalte localități ale județului Hunedoara.

Prefectul Călin Petru Marian le-a solicitat șefilor instituțiilor implicate ca acțiunile în teren să aibă trei componente principale: informare populației, prevenirea încălcării legii, dar și sancționarea celor care nu respectă regulile.

Astfel, în următoarele zile se vor intensifica verificările și controalele în orașele carantinate, în cele cu incidența mare a cazurilor de COVID 19 dar și în celelalte localități din județ și la magazinele de tip supermarket precum și în spațiile publice.

Instituția Prefectului Județului Hunedoara solicită tuturor locuitorilor respecte măsurile luate de autoritățile naționale și județene pentru combaterea răspândirii infecției cu SARS COV 2.

Prefectul județului informează populația că sistemul sanitar hunedorean este sub presiune, mai ales în secțiile de terapie intensivă, fiind supra-aglomerat cu cazuri de persoane bolnave de „COVID 19”.

Numărul deceselor cauzate de infecția cu SARS COV 2 este, de asemenea, crescut în județul Hunedoara.

BIROUL DE PRESĂ AL PREFECTURII HUNEDOARA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii