Cererea de insolvenţă a CEH – respinsă de Tribunalul Hunedoara / Se...

Cererea de insolvenţă a CEH – respinsă de Tribunalul Hunedoara / Se impune înlăturarea grabnică a C.A. şi a conducerii CEH, şi pensionarea lui Petre Bebe Nica (alintat de ortacii săi: „Iuda”)

Timp de citire: 2 minute
Intrarea în insolvenţă a CEH ar fi însemnat un dezastru pentru Valea Jiului. Doar bătuţii în cap cu tesla intereselor de grup de la CEH şi „jmecherii” de la Sindicatul „Muntele” (cei care, printre altele, au semnat în frunte cu fostul şeful lor Nica protocolul de închidere a minelor) mai cred că insolvenţa poate salva CEH. Nu e un secret pentru nimeni faptul că în cazul marilor coloşi industriali insolvenţa e ultimul pas spre faliment.
Justiţia, atât de discutată zilele acestea, e mai deşteaptă decât cei mai înainte (şi cu oarecare silă) pomeniţi. Că este aşa o dovedeşte faptul că Tribunalul Hunedoara a respins ieri, marţi, 7 februarie, cererea Consiliului de Administraţie (C.A.) al CEH de intrare în insolvenţă a CEH. Sentinţa nu este definitivă, C.A. al C.E.H. având dreptul să o atace.
Acum, în ceasul al treisprezecelea, Guvernul PSD-ALDE şi secretarul de stat Vişan trebuie să dea dovadă că le pasă de Valea Jiului. Prima măsură pe care este normal să o ia: numirea unui nou consiliu de administraţie al CEH, care să nu mai facă apel la decizia Tribunalului Hunedoara. Atunci CEH ar fi salvat de insolvenţa cerută chiar de… C.E.H. A doua măsură (care poate fi şi prima) trebuie să o ia Doru Vişan: să demită conducerea C.E.H. şi să-l pensioneze pe Petre Bebe Iuda Nica. Sau, dacă lui Vişan îi este frică s-o facă, să-l lase pe altul mai hotărât în fotoliul de secretar de stat la Ministerul  Energiei.
Dacă noul Consiliu de Administraţie nu va mai ataca hotărârea instanţei, mai rămâne de trecut un singur hop: judecarea la 8 martie de Tribunalul Hunedoara a câtorva cereri a unor creditori de intrare în insolvenţă a CEH.
Până una alta, trebuie să spunem răspicat că justiţia a salvat mineritul şi Valea Jiului de la pierzanie. Iată că demersurile Sindicatului „Noroc Bun” nu au rămas fără rezultat, iar redacţia „Ziarul Văii Jiului” nu s-a înşelat deloc când l-a declarat „omul anului 2016” pe ing. Adrian Jurca, preşedintele Sindicatului „Noroc Bun”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii