Cea de-a VII-a ediţie a Târgului de Produse Tradiţionale / Îşi deschide azi...

Cea de-a VII-a ediţie a Târgului de Produse Tradiţionale / Îşi deschide azi porţile în Petroşani-Nord

Timp de citire: 3 minute

Ajuns anul acesta la cea de-a VII-a ediţie, Târgul de Produse Tradiţionale va avea deschiderea azi, vineri 13 octombrie.

Timp de trei zile petroşenenii şi nu numai vor putea găsi pe platoul din Piaţa Victoriei din Petroşani Nord produse tradiţionale de la producători, autohtoni sau veniţi din toată ţara.
Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi îndeamnă petroşenenii să se bucure de această sărbătoare a oraşului: „Ca în toată ţara, organizăm şi noi un astfel de târg de produse. Mă bucur că la acest aspect Petroşaniul este printre primele oraşe ce au organizat un astfel de târg. Suntem deja la ediţia a VII-a şi ne bucurăm că împreună cu consiliul local am putut să continuăm şi anul acesta, acest târg fiind deja aşteptat de concetăţenii noştri, el fiind şi un bun prilej pentru producătorii locali să-şi facă cunoscute produsele tradiţionale. Îi invit şi pe această cale pe toţi petroşenenii să treacă în acest week-end prin acest târg de produse pentru că sunt convins că nu vor avea ce regreta”.
„În momentul de faţă avem anunţaţi peste 50 de producători, foarte mulţi din Petroşani şi localităţile Văii Jiului, dar şi din tot judeţul, precum şi producători din mai multe judeţe ale ţării, dintre care amintesc în mod special judeţele Cluj, Alba, Maramureş, Satu-Mare, Harghita, Vâlcea şi Gorj. Sortimentele tradiţionale vor fi variate şi pentru toate gusturile, începând cu preparate din carne afumate continuând cu brânzeturi şi lactate, murături, dulceţuri, plăcinte, prăjituri, ciocolată de casă, cozonaci, pâine de casă şi produse de panificaţie, gogoşi şi alte produse de casă cum se spune, miere de albine şi produse apicoles, must şi fructe de sezon şi sfârşind cu produse artizanale şi îmbrăcăminte de sezon. Sperăm ca toată lumea care va trece pragul târgului să găsească câte ceva pe gustul fiecăruia şi timp de trei zile să vină să viziteze cât mai multă lume. Faptul că de anul trecut ne-am gândit să organizăm acest târg într-o zonă pietonală, liniştită, unde nu deranjăm pe nimeni, este cred un lucru de apreciat şi sperăm ca totul să fie bine până la final”, a declarat pentru ZVJ, Sorin Creţu, șeful piețelor Petroșani.
Demn de reţinut este că printr-un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, consilierii locali au aprobat în unanimitate suma de 14.000 lei pentru asigurarea a 1.000 de porţii de mâncare tradiţională specifică Petroşaniului şi Văii Jiului. Este vorba de nelipsita tocană de oaie cu păsat, spre deliciul celor care o vor consuma, la fel cum s-a întâmplat în toate celelalte ediţii. Tocana va fi asigurată prin munca neobosită a domnului Emil Părău, firma dumnealui fiind anul acesta singura ofertantă la licitaţia ce a avut loc. Tot din aceşti bani au fost tipărite afişe şi diplome (care vor fi acordate tuturor producătorilor participanţi la târg) şi au fost cumpărate farfuriile şi tacâmurile de unică folosinţă.
Alţi 5.000 lei au fost asiguraţi de primărie pentru plata utilităţilor şi a altor cheltuieli. Sorin Creţu susţine că această sumă este suficientă.
Ca şi anul trecut, nu vor fi organizate concerte, dar muzica populară va fi asigurată pentru ambient prin staţia şi difuzoarele montate în Piaţa Victoriei. „Lumea din blocurile din zonă să fie sigură că nu va fi deranjată de muzică deoarece difuzoarele nu vor merge la maxim. Ca şi anul trecut această muzică va asigura ambientul şi nu o petrecere cum ar putea unii să creadă”, ne-a asigurat unul din organizatori.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii