Carol Gigi Nicolau nu se dezminte şi „recidivează”…

Carol Gigi Nicolau nu se dezminte şi „recidivează”…

Timp de citire: 2 minute
Fotograful petroşenean a făcut cunoscută, la finalul lunii trecute, frumuseţea izbitoare a Văii Jiului şi portul momârlănesc tocmai la Geneva!
DSC_0142Sub înaltul patronaj al Misiunii Permanente O.N.U. a României din Geneva şi al WIPO („World Intellectual Property Organization”), la sfârşitul lunii trecute a avut loc în Elveţia, în atrăgătoarea şi fascinanta Geneva, într-un cadru select, un eveniment de anvergură pe tema portului tradiţional românesc.
În sediul WIPO, timp de o săptămână, Carol Gigi Nicolau din Petroşani, un maestru al artei fotografice şi artei fine în general, care a cochetat în tinereţe şi cu jurnalismul, împreună alţi fotografi români de excepţie, ce au reprezentat alte zone din ţară, au expus câteva colecţii de fotografii sugestive, punctate armonios şi care au scos în evidenţă încă o dată portul şi minunatele tradiţii româneşti, unice în lume, dar şi frumuseţea izbitoare a României. Au fost prezentate în imagini grăitoare serii întregi de costume istorice sau tradiţionale româneşti, ajungându-se până la colecţii de costume cu design contemporan. Printre acestea s-au regăsit, desigur, şi imagini fermecătoare cu peisaje carpatine sau cu localităţi istorice importante.
DSC_4413Revelaţia serii de deschidere a constat pentru selecta asistenţă într-o paradă de modă cu piese unicat, colecţia reprezentând practic „trendul” verii acesteia în materie de modă pentru doamne şi domni.
Exponatele de colecţie vintage şi expoziţia de fotografie au completat perfect acest regal de culoare şi forme.
În expoziţia de fotografie, Carol al nostru a expus colecţia intitulată sugestiv „Romanian Artisans”, în ea apărând la loc de cinste şi câteva fotografii cu costume populare din Valea Jiului (momârlăneşti), precum şi o fotografie „la meserie”, „marca Carol Gigi”, cu „Ansamblul Parângul” din cadrul Casei de Cultură a Studenţilor din Petroşani.
Iată că şi prin acest mod şi fără industria minieră, aflată din păcate în declin din cauza mai-marilor ţării, se mai aude încă şi de Valea Jiului peste mări şi ţări, ceea ce face să se demonstreze, încă o dată dacă mai era cazul, că cei mai buni ambasadori ai României au fost, sunt şi vor rămâne tot artiştii plastici, oamenii de cultură în general şi operele lor, precum şi bravii sportivi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii