Carmen Hărău, desemnată să reprezinte România la Forumul Global al Femeilor Politician...

 Carmen Hărău, desemnată să reprezinte România la Forumul Global al Femeilor Politician Lider din Islanda

Timp de citire: un minut

Preşedinta Parlamentului Islandei, doamna Unnur Brâ Konrâdsdottir şi Fondatoarea Forumului Global al Femeilor Politician Lider, doamna Silvana Koch – Mehrin, au adresat conducerii Camerei Deputaţilor invitaţia de reprezentare a Camerei Deputaţilor la Summit-ul Anual al Forumului Global al Femeilor Politician Lider (WPL) cu tema „We can do it!”, care va avea loc la Reykjavik, Islanda, în perioada 28 – 30 noiembrie 2017.

Carmen Hărău va reprezenta România la acest forum global.  Women PoliticaI Leaders Global Forum (WPL) este o reţea globală a femeilor politician, a cărei misiune este să crească atât numărul, cât şi influenţa femeilor în funcţii politice de conducere.

În cadrul Summit-ului vor avea loc  dezbateri pentru schimbul de bune practici, cu impact asupra legislaţiei în domeniul egalităţii de gen şi al stabilirii agendei politice în materie. Islanda este prima țară  din lume care a impus angajatorilor salarii egale indiferent de gen.

Evenimentul va reuni participante cu funcţie de conducere din diferite medii: parlamentar, guvernamental, administraţie publică locală etc. Acţiunea are caracter parlamentar şi este prevăzută în Programul anual de relaţii externe.

Biroul Permanent a decis că este oportună participarea la summit. De asemenea,  liderii grupurilor parlamentare au desemnat un parlamentar de la guvernare și unul de la opoziție pentru reprezentare.

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii