Campania 1+1 for a Bright future

Campania 1+1 for a Bright future

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

În Bine alături de BrightEd au inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru a cumpăra cartele și pentru a plăti abonamente pentru tabletele colectate deja de BrightEd.

Voluntarii de la BrightEd au donat deja două tablete în satul Vărbilău (Prahova) și alte trei în Tămășeni (Neamț) copiilor din clasele a II-a și a IV-a. În continuare sunt pregătite alte 15 device-uri pentru a fi donate, însă e nevoie de fonduri.

Campania noastră se desfășoară simplu: donatorii oferă suma de minimum 10 lei în contul Fundației Noi Orizonturi (cu mențiunea „PENTRU BRIGHTED”), după care revin pe pagina noastră de Facebook În Bine, completează un formular cu dovada plății și menționează către cine doresc să trimitem în ziua de Crăciun o felicitare virtuală. Întregul proces de realizare a donației poate fi găsit pe pagina noastră, iar formularul poate fi completat aici.

Donațiile se pot realiza până în 23 decembrie, inclusiv, în contul

RO82 BACX 0000 0012 5206 0000 deschis în RON la Unicredit Bank, Sucursala Petroșani

Nume: FUNDAȚIA NOI ORIZONTURI

Adresa: B-dul Păcii Bl 5 Ap 9, LUPENI, HUNEDOARA, 335600, ROMANIA

„Credem foarte mult în rolul de model pe care tinerii îl pot avea pentru colegii lor mai mici, motiv pentru care am decis să ne implicăm alături de BrightEd în campania lor pentru cumpărarea cartelelor. Nu doar pentru ca ei să fie un model pentru cei mici, cu care fac atelierele, ci, sperăm, pentru a fi și noi un model pentru ei. Întreaga echipă ÎnBine este formată din studenți și ne dorim ca și voluntarii echipei BrightEd, atunci când vor veni la facultate, să continue munca bună în comunitate. Avem mari speranțe că vom reuși să plătim cât mai multe abonamente, datorită felicitărilor virtuale pe care le vom trimite.”, spune Anitta Pelin, redactor-șef al revistei ÎnBine.

„Atunci când am început atelierele pentru cei din ciclul primar, scopul principal a fost de a-i familiariza cu internetul, de a-i învăța despre siguranța pe internet și cyberbullying, dar am realizat apoi că nu au tehnologie cu care să lucreze. Am inițiat apoi o campanie de donare de tablete și laptop-uri, însă nici asta nu a ajutat atât de mult, pentru că următoarea lipsă identificată a fost internetul. Acum, strângem și device-uri și încercăm să adunăm și fonduri pentru a le putea plăti abonamentele la internet, iar astfel să aibă acces la școala online. Credem că cel mai important aspect din întreaga noastră activitate este perioada de mentorat care urmează după ce elevii primesc dispozitivele, perioadă în care vom fi alături de ei pentru a-i susține cu noua tehnologie.”, a spus Fabian Leiba, unul dintre inițiatorii proiectului BrightEd.
—————————————–

ÎnBine este o revistă care îşi propune să contribuie la crearea unei lumi mai bune prin răspândirea faptelor bune, promovarea voluntariatului şi încurajarea implicării civice şi sociale. Facem acest lucru prin materialele pe care le realizăm, dar și prin grupul nostru, în jurul căruia am încercat să formăm o comunitate care poate găsi și distribui oricând posibilități de voluntariat.

BrightEd este un proiect inițiat în cadrul EduLab al Fundației Noi Orizonturi, cu scopul de a pregăti elevi pentru lumea digitală prin organizarea de ateliere locale. Proiectul, inițiat în luna septembrie, a realizat deja ateliere fizice pentru 76 de elevi din trei sate din Prahova, Neamț și Mureș. Acum realizează o campanie de colectare de device-uri pe care le recondiționează, dacă este cazul, și le donează.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii