Bugetul Orăștiei, în valoare de 138914.53 mii lei, supus dezbaterii publice

Bugetul Orăștiei, în valoare de 138914.53 mii lei, supus dezbaterii publice

Timp de citire: 3 minute
Bugetul general al municipiului Orăștie în acest an este în valoare de 138914.53 mii lei, mai mare cu 16,66% în 2020 față de anul 2019.
Obiectivul general este creșterea în continuare a calității vieții în municipiu – educație, sănătate, infrastructură, mediu, spații verzi, dinamism cultural. În 2020 rămân direcții cheie digitalizarea administrației publice locale și susținerea proiectelor de dezvoltare a Orăștiei.
Cele mai importante proiecte ale municipalității în 2020:
1. Finalizarea amenajării de spații verzi publice cu acces nelimitat în zona urbană degradată „Stadion Mecanica”, modernizarea stadionului Mecanica și a străzii de legatură – str. Targului.
2. Finalizarea lucrărilor de reabilitare termică a 10 blocuri de locuințe: bl. A , bl. B1, bl. E din b-dul Eroilor; bl. 37, bl.72, bl.78 din str. Pricazului; bl. 40 din str. Gării; bl. 2 din str. Armatei; bl.10 din str. Mureșului; bl.53 din str. N. Bălcescu.
3. Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic ”Nicolaus Olahus” .
4. Reabilitarea termică pentru reducerea costurilor de întreținere a sălii de sport din cadrul Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu”.
5. Începerea lucrărilor de modernizare și eficientizare a iluminatului public în municipiul Orăștie.
6. Demararea lucrărilor de restaurare, consolidare și conservare a Cetății Orăștiei.
7. Finalizarea documentaților tehnice și demararea lucrărilor pentru amenajarea zonei centrale protejate – Piața Victoriei : amenajarea unei parcări publice în fosta incintă a Societății “Activitatea Goscom” și amenajarea zonei pietonale din zona Catedralei.
8. Finalizarea documentațiilor tehnice și demararea lucrărilor de reabilitarea și modernizarea Casei de Cultura și a străzii Dacilor.
9. Finalizarea documentațiilor tehnice și demararea lucrărilor pentru realizarea Muzeului Civilizației Dacice și modernizarea străzilor de acces : str. Nicolae Bălcescu, str. Cetății; str. Nicolae Iorga; str. Ion Creangă.
10. Finalizarea lucrărilor de canalizare menajeră pe strada Luncii.
11. Finalizarea documentațiilor tehnice și execuția de lucrări pentru canalizare str. Dacilor.
12. Finalizarea documentațiilor tehnice și demararea execuției de lucrări pentru canalizare str. Codrului.
13. Reabilitare rețelelor de alimentare cu apă pe străzile : str.Viilor, str. Dominic Stanca, str. Gării bl.40, bl.145 -147.
14. Continuarea lucrărilor de reparații îmbrăcăminte astfaltică pe străzile din municipiul Orăștie.
15. Întocmirea documentațiilor tehnice pentru continuarea modernizării străzilor :
str. Luncii, str. General Zănescu, amenajări exterioare bl. 40, str. Gării, alee carosabilă de legatură între str. Gării și str. Unirii, amenajări exterioare bloc ANL 81-82 – str. Pricazului, alee carosabilă în prelungirea străzii Vânătorilor, tronson str. Crișan, strada de legatură între str. Gheorghe Doja și str. Tudor Vladimirescu, strada de legatură între str. Unirii și str. Târgului asigurând acces la Stadion Mecanica cu parcările aferente.
16. Extinderea parcării auto aferente cimitirului nou.
17. Extinderea sistemului de supraveghere video în municipiul Orăștie.
18. Instalarea a 11 puncte cu acces gratuit WIFI.
19. Amenajare unor noi locuri de joaca – zona Zavoi și zona Luncii.
20. Continuarea dotării cu mobilier urban ( marcaje rutiere, stații autobuz, bănci, coșuri gunoi, jardiniere, rampe acces, marcaje pietonale pentru persoane nevăzătoare) a municipiului Orăștie.
21. Finalizarea lucrărilor de extindere a sediului Primăriei municipiului Orăștie.
22. Implementarea de soluții informatice pentru simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației în cadrul Primăriei municipiului Orăștie
23. Continuarea programelor sociale derulate de Primăria Municipiului Orăștie și darea în folosință a Centrului de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist.
24. Finalizarea extinderii și modernizării Creșei Municipale din strada Pricazului.
25. Finalizarea lucrărilor de construcție pentru Grădinița cu program prelungit din str. Luminii nr.8.
26. Finalizarea lucrărilor de construcție pentru Grădinița cu program normal din str. Luminii nr.10.
27. Extinderea, modernizarea și dotarea Grădiniței cu program prelungit din str. Luncii.
28. Construcția și dotarea unei creșe noi din strada Luminii nr. 10.
29. Finalizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și dotare a Cantinei sociale din incinta Liceului Teoretic “Aurel Vlaicu”.
30. Demararea lucrărilor de construire a 60 de locuințe sociale, cu centru educațional, asigurarea utilităților și realizarea străzii de acces.
31. Finalizarea lucrărilor de modernizare a Ambalatorului Integrat din cadrul Spitalului Municipiului Orăștie prin dotare, echipare și mobilare.
32. Finalizarea documentațiilor tehnice și demararea lucrărilor de execuție privind utilitățile tehnico-edilitare pentru blocurile de locuințe ANL din str. Pricazului , str. Plantelor și str. Nicolae Titulescu.
Proiectul de buget poate fi consultat pe website-ul primăriei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii