Bucuria muncii împlinite / 20.000 de euro vor intra în contul Şcolii...

Bucuria muncii împlinite / 20.000 de euro vor intra în contul Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Petroşani

Timp de citire: 2 minute
Dacă înscrierea Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Petroşani – structură a Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida” – părea un adevărat act de curaj, câştigarea premiului III, în valoare de 20.000 de euro, pare o realizare incredibilă.
Totuşi, nu e un vis, dovadă stând diploma primită de curând, pe care – vorba poetului – putem s-o pipăim şi să urlăm: „Este!”.
Bucuria reuşitei au trăit-o şi elevii şi dascălii din încă patru unităţi şcolare hunedorene: Şcoala Gimnazială Petros, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu” Vulcan, Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu” Hunedoara şi Colegiul Tehnic „Matei Corvin” Hunedoara. Pe parcursul competiţiei, postând activităţile pe platforma Olimpiadelor Kaufland, ştiam unii de existenţa celorlalţi, mai trăgeam cu ochiul să vedem ce activităţi li s-au mai validat şi la ce punctaj au ajuns. Dar joi, 19 mai, am avut prilejul să ne vedem, să fim împreună  la festivitatea de premiere. La Galeriile de Artă din Hunedoara, de la fiecare şcoală câştigătoare au participat câteva cadrele didactice. Au fost prezenţi, alături de reprezentantul „Kaufland”, doamna inspectoare Carmen Buzatu şi domnul Viorel Arion – primarul Municipiului Hunedoara.
Locul al doilea pe judeţ şi locul 27 pe ţară a adus, pentru şcoala noastră mică, nu numai o binevenită reabilitare a imaginii, dar şi o sumă frumoasă, din care se vor achiziţiona, în baza unui proiect de finanţare bine stabilit, echipamente necesare îmbunătăţirii procesului de învăţământ.
Deocamdată, a intrat în cont prima tranşă de 10.000 euro.  Produsele care urmează a fi achiziţionate din toată suma câştigată sunt: calculatoare pentru laboratorul de informatică, table magnetice în toate clasele, pentru câteva clase televizoare, videoproiectoare, imprimante, xerox, dulăpioare şi portofolii pentru copiii de la grădiniţă şi cei de la învăţământul primar, spaliere, bănci de gimnastică, mingi de fotbal şi mingi de volei pentru sala de sport. Toate aceste lucruri ne vor fi de mare folos iar copiii vor şti să le preţuiască şi să le îngrijească, pentru că sunt realizate prin munca lor.
Cum o bucurie nu vine niciodată singură, cele nouă cadre didactice implicate, care au coordonat şi au organizat activităţi, în cadrul acestei olimpiade, vor fi premiate cu suma de 200 de lei, de către Consiliul Local şi Primăria Municipiului Petroşani.
Mihaela-Maria ŞAMOTĂ

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii