Borfaşi. CA-ul de la CEH SA nu doreşte eliminarea salariilor nesimţite! Salariul...

Borfaşi. CA-ul de la CEH SA nu doreşte eliminarea salariilor nesimţite! Salariul sfidător al lui Jujan a fost aprobat în luna martie a.c., iar noul director, oricare ar fi el, vine pe aceeaşi remuneraţie absolut scandaloasă!

Timp de citire: 3 minute

Marţi, într-o conferinţă de presă, deputatul Cristian Resmeriţă (PSD) cerea convocarea în regim de urgenţă a consiliilor de administraţie de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului SA şi Complexul Energetic Hunedoara SA pentru plafonarea veniturilor lunare ale directorilor, membrilor CA şi reprezentanţilor în AGA la suma de 5.000 de lei net (“în mână”). Solicitarea vine după dezvăluirea legată de salariul brut al lui Constantin Jujan, directorul demisionar al CEH SA, de 24.300 de lei. Care, prin adăugarea sporurilor şi scăderea impozitelor, ajungea la un net de peste 400 de milioane de lei vechi lunar! Resmeriţă a cerut acest lucru oficial, prin adrese către cele două entităţi, iar în conferinţa de presă a anunţat că, aceia care nu se vor conforma, îşi vor pierde şi sprijinul politic, şi funcţiile.

Prima reacţie nu a întârziat să apară. Printr-un e-mail expediat Cabinetului Parlamentar Cristian Resmeriţă, Biroul de presă al CEH SA, mandatat de către Consiliul de Administraţie, a comunicat că nu va fi organizată o şedinţă a Consiliului de Administraţie întrucât acesta poate fi convocat doar în condiţiile legii, „lunar şi ori de câte ori este necesar, (a) la convocarea Preşedintelui Consiliului sau (b) la cererea motivată a cel puţin doi dintre membrii săi, cu indicarea ordinii de zi sau (c) la cererea motivată a Directorului General, cu indicarea ordinii de zi”.

Cu alte cuvinte, deşi situaţia actuală a CEH SA impune reducerea veniturilor nesimţite ale directorilor, membrilor CA şi reprezentanţilor în AGA, venituri care nu au la bază performanţe economice reale ale colosului industrial amintit, îmbuibaţii de la vârful complexului (că sunt directori, membri CA ori reprezentanţi AGA) nu îşi vor reduce salariile pentru că nu vor să convoace o şedinţă în care să se discute acest aspect. Mă întreb dacă, atunci când nu-şi vor mai lua salariile nici măcar cu întârziere, minerii şi energeticienii vor fi încântaţi de acest înalt grad de nesimţire cu care sunt trataţi. Mai trebuie menţionat că bună parte dintre personajele menţionate sunt girate politic de către ministrul Gerea şi liderul PSD Hunedoara, deputatul Nistor. Cu alte cuvinte, cei care nu vor să îşi reducă salariile la un nivel cu obraz mai subţire faţă de situaţia actuală şi faţă de minerii care-şi rup oasele în subteran pe bani de nimic, acţionează exclusiv din ordinul, la comanda şi sub coordonarea numiţilor Gerea şi Nistor. Să fie clar!

Din răspunsul recepţionat de către cabinetul parlamentar al lui Cristian Resmeriţă din partea biroului de presă al CEH SA mai rezultă şi că salariul nesimţit al lui Jujan a fost stabilit de către CA “printr-o hotărâre a Consiliului de Administraţie (HCA nr. 9/16.03.2015)”. Cu alte cuvinte, la puţin timp după instalare, deşi situaţia Complexului era şi este dezastruoasă, Jujan şi-a tras, cu ajutorul membrilor CA, un salariu nesimţit. Ştiţi de ce nu vrea acum CA-ul de la CEH SA să facă mişcarea invesă, să reducă remuneraţia conducerii societăţii? Pentru simplul fapt că, dacă este redus salariul directorului general, se reduce proporţional şi indemnizaţia membrilor CA (care câştigă lunar 20% din salariul directorului). Credeţi că le convine membrilor CA ca, în loc de 80 de milioane de lei vechi lunar pentru una-două şedinţe, să câştige numai 10 milioane de lei vechi lunar? Nicidecum. Ăştia nu-s proşti, dar să-i ferescă Dumnezeu de mânia minerilor şi energeticienilor!

Cătălin DOCEA

Iată răspunsul recepţionat din partea Biroului de presă al CEH SA:

facsimil ceh sa _ p1

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii