Bilanţ 2016 / Poliţia locală Petroşani în acţiune

Bilanţ 2016 / Poliţia locală Petroşani în acţiune

Timp de citire: 4 minute
Activitatea Poliţiei Locale Petroşani s-a desfăşurat în conformitate cu atribuţiile prevăzute de Legea 155/2010 – Legea Poliţiei locale şi H.G.R. 1332/2010 privind Regulamentul cadru de organizare şi funcţionare a poliţiei locale.
Principalele activităţi desfăşurate de către poliţiştii locali şi personalul contractual au vizat în special menţinerea ordinii şi liniştii publice în locurile şi zonele stabilite prin planurile de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, activităţi pentru fluidizarea traficului rutier, asigurarea desfăşurării în siguranţă a traficului pietonal în zona instituţiilor de învăţământ, respectarea prevederilor impuse prin Codul rutier sau alte acte normative în vigoare.
Au fost desfăşurate activităţi de pază a obiectivelor aflate în proprietatea municipiului Petroşani, precum şi activităţi de  transport valori monetare, fără a se înregistra evenimente deosebite.
Prin intermediul compartimentului Monitorizare, au fost furnizate date şi informaţii stocate în interiorul sistemului, activităţile specifice compartimentului  efectuându-se cu respectarea strictă a prevederilor legale şi anume Legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date şi a Legii 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, fiind furnizate un număr de 21 DVD-uri cu date video.
Nu au fost înregistrate incidente de securitate.
În ceea ce priveşte activitatea compartimentului Protecţia mediului au fost soluţionate un număr de 193 de petiţii/ sesizări, s-au întocmit raportări lunare către Agenţia pentru  Protecţia Mediului Deva, s-au întocmit şi transmis în SIM  raportări semestriale precum şi cantităţi de deşeuri din ambalaje, s-au efectuat 20 de controale şi s-au întocmit note de constatare împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu – Deva, Direcţia de Sănătate Publică Petroşani, şi Sistemul Hidrotehnic Independent Petroşani. Au fost finalizate 3 din cele 6 etape prevăzute în contractul privind servicii de elaborare a Registrului local al spaţiilor verzi din municipiul Petroşani, au fost co-organizatori la acţiuni de colectare a deşeurilor de tip DEEE de la populaţie în colaborare cu Ro Rec Hunedoara şi a acţiunii Let’s Do It România!, de igienizare şi salubrizare a mai multor zone din municipiu.
Poliţiştii locali au acţionat prin intensificarea activităţilor de patrulare auto şi pedestră, avându-se în vedere combaterea şi prevenirea faptelor antisociale,  actelor de cerşetorie, identificarea persoanelor fără adăpost, combaterea actelor sau faptelor care provoacă disconfort civic, păstrarea integrităţii mobilierului urban.
S-a acordat sprijin în toate situaţiile în care s-a solicitat acest lucru, atât de către angajaţi din cadrul instituţiei primărie, cât şi de la alte instituţii, organizaţii, asociaţii de locatari sau proprietari, instituţii de învăţământ, asociaţii sau cluburi sportive, persoane fizice sau juridice.
Poliţia locală a acţionat în continuare în sistem integrat  în colaborare cu Poliţia municipiului Petroşani, Jandarmeria Petroşani, ISU sau alte structuri, societăţi, direcţii judeţene sau locale, pentru îndeplinirea tuturor atribuţiilor stabilite prin legi, acte normative, hotărâri ale Consiliului Local, sau Dispoziţii ale primarului municipiului Petroşani.
Serviciul Poliţie Locală Petroşani şi-a desfăşurat activitatea cu un număr de 38 de angajaţi, având atât funcţii specifice de poliţişti locali cât şi funcţii contractuale de paznici, operatori monitorizare, sau funcţionari publici ce ocupă funcţii publice generale care îşi desfăşoară activitatea permanent, 24 de ore din 24.
Multitudinea activităţilor desfăşurate  de către angajaţii Poliţiei Locale Petroşani, se reflectă şi din numărul mare de ore suplimentare efectuate în ultimele 3 luni, suma acestora ridicându-se la 1156 ore.
Sintetizând activităţile Poliţiei Locale Petroşani în anul 2016, putem menţiona:
– posturi de patrulare efectuate pe linie de ordine şi linişte publică – 991, din care: patrule pedestre – 404, patrule auto – 409, patrule mixte cu poliţişti locali rutieri – 178;
– posturi de patrulare circulaţie: mixte împreună cu lucrători ai Poliţiei municipiului Petroşani – 544,
– patrule poliţişti locali circulaţie – 65;
– acte procedurale emise de către instanţe sau executori judecătoreşti comunicate – 564;
– intervenţii efectuate la solicitarea dispecerului – 318;
– sesizări din oficiu sau de la cetăţeni – 408;
– conflicte aplanate – 29;
– persoane depistate – minori nesupravegheaţi, cerşetori, persoane fără adăpost – 115;
– activităţi transport în vederea ridicării sau predării de masă monetară – 247;
– activităţi de însoţire şi protecţie a personalului – 108;
– auto abandonate sau fără stăpân: ridicate de proprietari fără aplicarea procedurii legii nr. 421/2002 – 17 auto­vehicule;
– soluţionate prin aplicarea procedurii legii 421/2002 – 21 autovehicule;
– vehicule înregistrate în Registrul unic de Înregistrări al municipiului Petroşani – 12 vehicule;
– vehicule radiate din Registrul Unic de Înregistrări al municipiului Petroşani – 1 vehicul;
– persoane legitimate – 2716;
– sancţiuni contravenţionale  aplicate – 521
– infracţiuni constatate – 1, furt calificat – 1.
Şef Poliţia locală
Dorel-Gică Neag

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii