Bibliotecarul-înotător Avram Iancu din Petroșani – punct ochit, punct lovit din nou...

Bibliotecarul-înotător Avram Iancu din Petroșani – punct ochit, punct lovit din nou pe Dunăre: Într-o Dunăre rece, de toamnă, braţul Sfântu Gheorghe a fost trecut înot, în numele „Prieteniei”!

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Suntem datori cu finalul noii aventuri și performanțe a „omului cu brațe de fier” din Petroșani, neobositul „om amfibie”, sportivul-bibliotecar Avram Iancu.
Performanța lui din acest octombrie încărcat de pandemie, ce dă o tristețe aparte omenirii, este cu atât mai mult de punctat în paginile cotidianului regional al Văii Jiului, Avram depășind din nou toate obstacolele și reușind să ducă la bun sfârșit planul de a trece înot, în numele „Prieteniei”, brațul Sfântu Gheorghe! După 73,85 km parcurși înot fără costum de neopren și labe de înotător, într-un timp foarte bun, de 19 ore și 14 minute, cu o viteză medie de 3,8 km pe oră, viteză estompată puțin în prima zi de înot când vântul bătea din față și valurile erau aproape de un metru, Avram a ajuns la Marea Neagră. Asta se întâmpla luni, 12 octombrie, în jurul orelor 12,00.
„Da, am ajuns la Sfântul Gheorghe și apoi la Marea cea Neagră! A fost un efort mai mare decât cel preconizat, asta și din cauza condițiilor meteo din prima zi. Dar în cele din urmă, acum, stând să judec la rece, mă bucur că am dus la capăt și această cursă, numită de mine a Prieteniei! Mulțumesc şi pe această cale tuturor celor care m-au sprijinit, lui Călin Ene, un prieten vechi care a fost alături de mine în caiac de la Sulina, fabuloasă, cum îmi place să-i spun, precum și lui Moritz de la Danube Pirates, un nou prieten pe care mi l-am făcut, unui alt prieten devotat, Ulise, lui Dragoș, lui Bogdan și Mariei, lui Mitică și doamnei nutriționist Maria Varga. Salutări și mulțumiri și celor din presă care au redat acest nou episod al meu pe Dunăre, aici intrând și ZVJ, firește!”, ne-a declarat marți, după sosirea de luni noaptea din Tulcea, Avram Iancu.
Legat de sosirea acasă și aici ar fi de scris deoarece și aceasta a însemnat un adevărat tur de forță pentru Avram al nostru. A terminat luni cursa la 12:00, iar la 14:00 era deja îmbarcat într-o cursă rapidă pe Dunăre, pentru a ajunge la Mahmudia. De-acolo, sportivul a „sărit” într-un maxi-taxi care l-a dus la Tulcea, unde își lăsase parcată mașina. Apoi, lungul drum spre casă, până undeva spre orele 1:30 în noaptea de luni spre marți.
„Dar totul a fost dulce și plăcut, asta pentru că am încheiat misiunea și m-am simțit astfel confortabil. În plus, luni n-am înotat decât vreo trei ore, ultimii kilometri parcurși, astfel că din punct de vedere fizic a fost pentru mine ca un antrenament de refacere după cursa de duminică, când, e drept, a fost soare toată ziua, dar apa n-a fost prea caldă și am înotat vreo șapte ore, de pe la 10:00 dimineața până pe la 17:00. La anul urmează alte încercări, alte curse, alte aventuri, dar deocamdată nu am un plan exact făcut și de aceea mă opresc aici. La timpul lor vi le voi spune”, a mai susținut Avram, legat de întoarcerea sa acasă.
Din partea colectivului ZVJ, încă o dată felicitări lui Avram!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii