Un angajator cu experiență știe cât de mult contează să aibă de partea lui oameni dedicați muncii pe care o prestează. Din când în când, micile atenții sau stimulări pot schimba viziuni și stări, iar printre acestea, cele mai apreciate sunt bonusurile, cadourile și chiar măririle de salariu.
Descoperă câteva informații interesante în rândurile următoare, dacă deții o companie sau dacă vrei să afli ce mai fac “alții” pentru a “recuceri” angajații.
Ce beneficii pot fi implementate cu succes într-o companie din România
- Bonusurile de performanță
Reorganizarea pieții munci a făcut ca angajații să își regândească strategiile și să înțeleagă contextul actual, destul de schimbător. Profesioniștii în domeniu sunt uneori greu de “ținut” într-o companie, majoritatea alegând drumurile în străinătate pentru venituri mai mari. Însă ca angajator conștient de acest lucru, poți lua măsuri destul de simple, așa cum este recompensarea financiara a performanțelor, în mod periodic. Există domenii unde acest lucru se aplică cu succes, iar la un studio de videochat precum Kendra se pot descoperi toate beneficiile bănești, dacă această branșă stârnește interesul.
- Prânzul la locul de muncă oferit angajaților
Un mod interesant de a ține angajații în companie, dacă bonusarea este pe lista de așteptare, este oferirea unui prânz gratuit la locul de muncă. Există firme de catering ce pot fi angajate în acest demers, la prețuri destul de avantajoase pentru companii.
Și chiar dacă acest lucru reprezintă un mic pas, sunt șanse mari ca o recompensare de acest gen să fie pe placul angajaților unei companii, mai ales că această practică este des întâlnită în străinătate.
- Voucherele de cumpărături
“Mania” voucherelor continuă să atragă clienții de orice fel. O recompensare ca aceasta la locul de muncă poate fi o opțiune interesantă, mai ales dacă își dovedește utilitatea.
Practic, angajații pot fi răsfățați cu gratuități sau reduceri de preț pentru produse de uz zilnic, restaurante, spa-uri și chiar vacanțe. Important este ca angajatorul să înțeleagă faptul că bonusarea la locul de muncă, indiferent de natura ei, este firească și destul de practicată pe piața muncii.
- Teambulding-uri în străinătate
O reuniune cu toți angajații, în același loc și implicați în diverse activități se numește teambuilding. Practic, se poate spune că această “operațiune” este menită să strângă relațiile de muncă și în aceeași măsură să răsfețe angajații, cu toate incluse și plătite de companie.
Însă pentru a fi cu adevărat captivant, un asemenea teambuilding se poate desfășura în afara granițelor, chiar în destinații exotice, dacă firma pregătește un buget generos.
- Cadourile personalizate
În mod normal, se presupune că un angajator sau un manager își cunoaște oamenii și hobby-urile acestora. O recompensare interesantă și un mod oportun de stimulare a unui angajat este oferirea unui cadou personalizat.
Practic, dacă sunt cunoscute listele cu dorințele angajaților din companie, asemenea cadouri se pot oferi o dată pe an, atrăgând nu doar simpatie, ci poate și un strop mai mare de implicare în activitățile zilnice.
Așadar, acestea sunt câteva dintre cele mai interesante și aplicate măsuri de recompensare la locul de muncă, pe care orice angajator român ar trebui să le aibă în vedere. Bonusarea, ca formă de stimulare a angajaților, poate doar să aducă de câștigat celor care sunt la cârma unei companii și care vor performanțe din partea acestora.
Sursa Foto: Pexels.com