„Bani europeni pentru dezvoltarea județului Hunedoara” / PROGRAMUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI...

„Bani europeni pentru dezvoltarea județului Hunedoara” / PROGRAMUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

La Deva a avut loc sâmbătă, 13 martie, o întâlnire de lucru pentru prezentarea Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

La întâlnirea care s-a desfășurat la Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, organizată de Vetuța Stănescu, deputat de Hunedoara, și Siegfried Mureșan, europarlamentar, a fost prezent și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, care le-a prezentat primarilor o serie de posibilități de a atrage bani europeni pentru dezvoltarea localităților.

Au fost invitați să participe la prezentarea oportunităților de finanțare prin acest program, prefectul județului, Călin Petru Marian,  parlamentari hunedoreni, manageri ai instituțiilor publice și primarii din toate localitățile județului Hunedoara.

În urma adoptării Mecanismului European de Redresare și Reziliență, România va beneficia de o alocare de aproximativ 30,5 miliarde euro. Suma este împărțită în sprijin sub formă de granturi, 13,8 mld euro și împrumuturi, 16,7 mld euro.

Județul Hunedoara va beneficia de sume importante de bani pentru dezvoltare, urmând ca în următoarea perioadă să fie întocmite proiecte pentru cele șase direcții prioritare de finanțare: digitalizare, ecologizare, sprijin pentru IMM- antreprenori- industrie,  coeziune socială și teritorială, întărirea instituțiilor publice (inclusiv modernizarea și creșterea capacității spitalelor) și proiecte pentru tineret.

Înaintea întâlnirii privind Programul Național de Redresare și Reziliență, a avut o serie de discuții cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara, cu administratorul judiciar al societății și cu lideri de sindicat, la care au participat Vetuța Stănescu, Siegfried Mureșan, primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi, secretarul de Stat în Ministerul de Finanțe, Lucian Heiuș și Adrian David, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara.

Au fost prezentate și discutate problemele celor două principale componente ale activității CEH, extracția de cărbune și producția de energie electrică și termică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii