Avram Iancu îşi continuă antrenamentele / Astăzi poate fi o nouă...

Avram Iancu îşi continuă antrenamentele / Astăzi poate fi o nouă încercare pentru el

Timp de citire: 2 minute

Condiţiile meteo nefavorabile şi curenţii marini puternici au impus reprogramarea petroşeneanului Avram Iancu în încercarea sa de a traversa înot Canalul Mânecii, anunţând că va înota în perioada 10-16 august.

Iancu îşi va continua antrenamentele de înot în Dover (Marea Britanie), până la momentul prevăzut pentru traversarea Canalului Mânecii.

„Am reînceput antrenamentele dure, altfel îmi ies din formă. Mă simt bine şi aştept cu nerăbdare următorul tide”, a declarat Avram Iancu. Acesta a explicat că fereastra de înot, denumită „tide”, este determinată de poziţia Lunii. Astfel, pe parcursul unei luni de zile, există o perioadă în care nu se înoată din cauza fluxului, refluxului şi curenţilor extrem de puternici. Pe de altă parte, în perioada favorabilă înotătorilor, denumită „neep tide”, toate aceste elemente sunt la valori minime. Iniţial, bibliotecarul din Petroşani fusese programat să traverseze înot Canalul Mânecii, fără costum de neopren, în intervalul 26-31 august, dar pilotul ambarcaţiunii „Sea Leopard”, care trebuie să-l însoţească în parcursul său, l-a anunţat că acţiunea a fost reprogramată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, urmate de perioada nefavorabilă pentru înot.

„În urma evidenţelor, el a luat o decizie fermă, în consens. Nu voi înota în extra tide, când intensitatea curenţilor este maximă. M-a reprogramat în tide-ul următor, 10-16 august, iar data probabilă a înotului va fi 12-13 august”, a explicat Iancu.

Avram Iancu se află la a patra încercare de a traversa înot Canalul Mânecii, doar în slip şi cu o cască pe cap, aşa cum prevăd normele de omologare ale Channel Swimming Association (CSA) — organizaţia acreditată în domeniu. El a mai încercat, în august şi octombrie 2014 şi apoi în august 2015, să traverseze înot Canalul Mânecii, fără costum de neopren, dar a eşuat la câţiva kilometri de malul francez, după ce organizatorii i-au cerut să se oprească din cursă pentru că valurile şi curenţii mării i-ar fi pus viaţa în pericol. De la prima traversare înot a Canalului Mânecii, în anul 1875, 1.361 de persoane au reuşit această performanţă, se menţionează pe site-ul organizaţiei amintite. Din păcate, nu şi Avram Iancu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii