Au fost mințiți, batjocoriți, luați de proști / Pensionarii minieri se pun cu...

Au fost mințiți, batjocoriți, luați de proști / Pensionarii minieri se pun cu tampela pe PSD

Timp de citire: 2 minute

Ieri pensionarii minieri au mărșăluit pe trotuarele Petroșaniului, strigându-și nemulțumirea față de situația nedreaptă din sistemul de pensii miniere, unde la ani de muncă și condiții egale, pensiile sunt diferite. Protestul a fost organizat de Liga Sindicatelor Pensionarilor Mineri „Valea Jiului” (președinte / ing. Ion Hortopan).

Din păcate,  deși prezenți la Petroșani, doi pesediști de frunte – Laurențiu Nistor (președintele PSD Hunedoara) și Sorin Vasilescu (vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara și fost prefect de tristă amintire pentru mineritul Văii Jiului) – nu s-au solidarizat cu protestele pensionarilor minieri, preferând aerul academic de la Universitatea din Petroșani, nădușe­lii poporului electoral votant de PSD.
„Vrem o nouă lege a pensiilor pentru un trai decent”, „Toți pensionarii trebuie să fim uniți și solidari”, „Guvernul României – opriți dezastrul recalculării pensiilor pe grupele de muncă!”, „Vrem pensii decente între pensionarii din aceleași grupe de muncă”, sunt doar câteva dintre inscripțiile pancartelor protestatarilor.
Astăzi se anunță un miting, cât de mare nu avem de unde știi. Sperăm ca toți parlamentarii de Hunedoara să aibă curajul să participe la acest miting și să-i privească în față pe acești oameni. Curaj parlamentari PNL, ALDE și mai ales PSD! Ați ajuns la salariile uriașe și privilegiile strigătoare la cer și datorită voturilor acestor oameni.

P.S. Nu înțelegem de ce protestatarii – oameni onorabili care au construit Valea Jiului – au fost înghesuiți ieri pe trotuare și nu au fost lăsați pe șosea. Probabil s-a vrut minimalizarea mișcării protestatare. Că nu degeaba PSD-ul l-a racolat senator pe fostul jindar șef Viorel Sălan, într-un dispreț total față de social-democrații adevărați care au fost tăbăciți, de-a lungul istoriei, de pulanele jandarmilor. Oare acest Sălan e totuna cu jandarmul care, pe timpul când guvernul de neghiobi al lui Boc măcelărea veniturile românilor, le spunea jandarmilor subalterni că „țara nu mai poate plăti nemunca”, dovedindu-se astfel un excelent propagandist al ciumei portocalii? Acțiunea se întâmpla chiar în poligonul din Petroșani. Rugăm confirmare de la jandarmii care mai au onoare (cel mai frumos cuvânt pentru un militar de carieră și pentru un om obișnuit) și care își iubesc patria lor, Republica România. Și care astfel nu sunt slugile politicienilor mincinoși și care se scaldă în bani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii