Au donat  teren  în favoarea investițiilor la căile de acces

Au donat  teren  în favoarea investițiilor la căile de acces

Timp de citire: un minut

Consiliul Local Deva a acceptat donația înregistrată în iunie anul trecut, prin care soții Luminița și Ion Bălgrădean cedează un teren de 31 mp, în satul Cristur. Terenul  are destinația de drum de acces în folosul locuințelor construite și a celor ce vor urma a fi construite, inclusiv asigurarea utilităților specifice. Terenul are deja întocmit un plan de situație, admis de  Serviciul UATAC , aici primăria nu are obligația de a asigura utilitățile, acestea fiind realizate de cei care desfășoară investiții. Zona este pretabilă pentru alocarea de terenuri destinate tinerilor care doresc să își construiască locuințe.

Suprafeţele de teren care pot fi atribuite tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, potrivit prevederilor legii, în  comune şi satele aparţinătoare unităţilor administrativ-teritoriale, cum este Cristur, pot fi între 250 și 500 mp.

Nu este singurul exemplu de donații de teren,  sunt o serie de cetățeni care au făcut acest tip de donație în favoarea investițiilor  pe care primăria dorește să le realizeze. De exemplu,  Cristina Pap a donat 21 de mp în Deva, Gyongy Domnariu a donat 43 de mp tot la Cristur, Dumitru Domnariu suprafața de 144 mp din terenul privat la Cristur, și un altul de 447 mp, Angela Lazăr a donat 30 de mp în intravilanul Devei, iar Miruna Pleșa a donat 42 mp în localitatea Cristur. Ștefan și Carmen Varga au renunțat la 30 de mp în Deva, iar Ion și Maria Gașpar au donat 20 de mp, de asemenea, în Deva.  Elisabeta și Mircea Botescu renunță și ei asupra drepturilor a 28 de mp, Marian și Viorica Isidor au lăsat în administrarea Primăriei Deva 33 de mp., iar familia Zsok a renunțat la 38 mp. Toate aceste donații vizează facilitarea investițiilor infrastructurale în zonele în care se află terenurile.

Alina PIPAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii