Atenție, turiști! Cu muntele nu e de glumit! / ​​​​​​​O femeie a...

Atenție, turiști! Cu muntele nu e de glumit! / ​​​​​​​O femeie a murit pe malul Lacului Slăvei

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

O știre tragică, dar care ar trebui să trezească la realitate și responabilittae pe turiștii inconștienți, ne-a parvenit în cursul zilei de miercuri din partea jandarmilor montani din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi „Decebal” Hunedoara. O persoană căutată preț de trei zile în munți a fost găsită decedată pe malul unui lac.

 

„Femeia în vârstă de 61 ani, din municipiul Lugoj, căutată de trei zile de salvamontişti şi jandarmii montani în Munţii Retezat, a fost găsită decedată pe malul Lacului Slăvei în cursul zilei de 14 octombrie 2020.

Femeia plecase în cursul zilei de duminică pe un traseu dificil din Munţii Retezat, cu plecare din Râuşor spre Vârful Bucura – Lacul Zănoaga – Gura Apelor, însă nu a mai ajuns la locul de întâlnire cu soţul ei, cel care a alertat echipele de intervenţie în dimineaţa zilei de 12 octombrie 2020”, au transmis jandarmii montani prin purtătorul de cuvânt al jandarmeriei, locotenent-colonelul Nicolae Răducu.

Din aceiași sursă am mai aflat că la acțiunea de căutare au participat peste 20 de jandarmi montani, alături de salvamontişti, pe parcursul a trei zile.

„În toată această perioadă jandarmii montani şi salvamontiştii au acţionat într-un mediu dificil, cu temperaturi scăzute, vânt puternic şi vizibilitate redusă. Jandarmii montani vor rămâne în zona în care persoana a fost găsită până la efectuarea cercetării la faţa locului de către organele abilitate”, mai precizează aceiași sursă.

Încercând să oprească astfel de drame, jandarmii montani recomandă celor ce pleacă pe munte: „Să țină cont că vreme este schimbătoare, să se echipeze corespunzător, să aleagă un traseu a cărui dificultate să corespundă pregătirii avute și să nu plece singuri pe trasee montane”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii