Atac dur în Consiliul Local Vulcan: Marinescu s-a dat la Danci

Atac dur în Consiliul Local Vulcan: Marinescu s-a dat la Danci

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

La discutarea proiectului de hotărâre privind aprobarea organigramei și a statutului de funcții ale Serviciului Public de Salubrizare –Vulcan, cei prezenți, în dimineața zilei de 28 ianuarie, în sala de ședințe a Consiliului Local al municipiului Vulcan au asistat și la un dur atac la persoană.

Cel care l-a

inițiat a fost consilierul local USR Dan Constantin Marinescu, iar persoana luată în vizor a fost managerul public Marius Danci. Asta s-a petrecut după ce, venind cu argumente economice irefutabile, administratorul public al municipiului Vulcan a explicat că e mai util să-ți creezi, în cadrul acestui serviciu, propriul corp de muncitori, pentru a-l folosi peste tot unde-i nevoie, decât să le dai unor terți lucrările inițiate de primărie. Punct de vedere contrar celui al lui Dan Constantin Marinescu. Acesta a fost, de la început și până la capăt, pentru delegarea serviciilor către societăți comerciale terțe.

Punctul culminant

a fost atunci când consilierul local USR a sugerat că, ajungând la un număr supradimensionat de angajați, Serviciul Public de Salubrizare – Vulcan ar putea să aibă soarta SC Pregoterm SA Vulcan. Societate comercială înghițită de faliment chiar sub mandatul de director general al ing. Marius Danci. „Nu cred că Pregoterm-ul nu a făcut treabă. Aceste activități (colectare și transport al deșeurilor menajere, salubrizarea stradală, întreținerea zonelor verzi etc – n.a.) nu au fost generatoare de pierderi”, i-a replicat, pe un ton tăios și vizibil deranjat, managerul public.

Ing. Marius Danci

a ținut să-i facă cunoscut celui care-l atacase că „falimentul Pregoterm-ului s-a datorat sistemului de alimentare cu energie termică și cetățenilor care nu au mai plătit facturile la acest serviciu”. La data intrării în faliment, fosta SC Pregoterm SA Vulcan avea de încasat de la cetățeni peste un milion de euro. „După ce a scăpat de termoficare, a precizat ing. Marius Danci, Pregoterm a mers pe profit!”.

În apărarea fostului director general a sărit vioi consilierul local PSD Gheorghe Ile. „Almaserv-ul și Pregoterm-ul erau societăți în subordinea consiliului local”, a menționat el. Total diferit de ceea ce este astăzi când „acest serviciu de salubrizare este parte a consiliului local” (!? –n.a.). „Aici nu se mai pune problema de faliment”, a încheiat liniștitor fostul primar, fără să aducă, însă, elemente care să-i susțină punctul de vedere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii