Asta înseamnă social-democraţie şi gesturi creştineşti!

Asta înseamnă social-democraţie şi gesturi creştineşti!

Timp de citire: 4 minute
Câteva femei social-democrate din Petroşani îşi continuă activitatea de sprijinire a unor cazuri disperate, fără să-şi dorească altceva la schimb.
Un caz deosebit care merită a fi menţionat ne parvine prin intermediul Organizaţiei Femeilor Social Democrate din cadrul PSD Petroşani, prin acţiunea „Suflet de Copil” derulată în aceste zile, dar şi în lunile trecute. Iar când spunem asta ne gândim la faptul că e bine să ştim şi să ajutăm, atât cât putem fiecare, copii inteligenţi dar fără posibilităţi materiale sau cu probleme sociale deosebite, cum e cazul acestui fiu al Petroşaniului, sprijinind astfel şi inteligenţa.
13412070_973157619463612_5785197444295794669_oCopilului de care vom vorbi azi se numeşte Ioan Dragoş Bîrcă, domiciliat în Petroşani, strada Gociu Nicuşor-Aeroport, bl. 19B, sc. I, et. III, ap. 10, un elev eminent de clasa I din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 7 Petroşani, care a ocupat în anul şcolar în curs locul I la concursul de limba şi literatura română „COMPER”, practic o adevărată olim­pi­adă şcolară pe ţară la nivel de „pitici”.
Poate că până aici n-ar fi ceva de nemaiauzit, mulţi prichindei sau tineri din municipiul Petroşani ori din Valea Jiului au avut şi au rezultate remarcabile la olimpiadele şcolare sau la alte concursuri de gen. Raritatea situaţiei constă în faptul că acest mic geniu al Petroşaniului trăieşte într-o familie greu încercată, cu o mamă bolnavă de demenţă, Ana-Maria, de 29 de ani, după cum certifică documentele medicale şi după cum ne-au spus câteva dintre membrele OFSD Petroşani şi ale Clubului Femeilor Social Democrate din cadrul aceleiaşi organizaţii. Mai mult, elevul nu convieţuieşte cu tatăl său, care a abandonat familia în momentul în care Ioan Dragoş avea doar 3 luni de zile de viaţă! De atunci, ţinând cont de situaţie, de acest copil talentat şi frumos se ocupă bunica lui, Margareta Bîrcă, o femeie şi ea singură, soţul fiind decedat, care face eforturi pentru ca el să nu ducă grijă de nimic, în limita posibilităţilor încercând, şi reuşind după cum se vede, să se ocupe şi de educaţia şcolară.
În momentul în care doamna Margareta Burduf, preşedintele OFSD-PSD Petroşani, ne-a spus de acest copil era undeva înainte de Sfintele Paşti. Numai că dumneaei ne-a rugat să nu scriem nimic la acel moment, în sensul că mai multe femei social-democrate, împreună cu ea, au dus copilului „câte ceva” ca să se bucure şi el şi familia de această mare sărbătoare. „Domnule Bran, creştineşte e să dai şi nu să spui că ai dat sau că nu ştiu ce ai făcut. Aşa simţim noi. În plus mai vine şi campania electorală şi unii vor spune că facem asta de dragul campaniei, să ne facem nu ştiu ce imagine şi nu că ar fi un gest creştinesc”, ne-a spus atunci doamna Burduf. Astfel că n-am mai scris, dar acum o facem deoarece au trecut şi Sfintele Paşti şi campania electorală, iar femeile social-democrate petroşenene au „recidivat”. Astfel că nu putem sta impasibili la asemenea gesturi nobile.
Sâmbătă, 11 iunie, la iniţiativa OFSD şi a Clubului Femeilor Social-Democrate din cadrul organizaţiei PSD Petroşani, mai multe doamne au mers acasă la Ioan Dragoş din nou cu „câte ceva”. De data asta am văzut că, la acel „câte ceva”, doamnele, mame şi dumnealor, au pus şi un tort, ca să-i facă o bucurie dulce băieţelului! Se cuvine să le enumerăm aici pe aceste doamne, şi la propriu şi la figurat: Margareta Burduf (preşedinte OFSD Petroşani şi consilier local proaspăt ales), Carmen Climescu (coordonator club femei social-democrate), Angela Popa (vicepreşedinte OFSD Petroşani), Cristina Sârbu (vicepreşedinte OFSD Petroşani), Irina Bala (vicepreşedinte OFSD Petroşani), Alina Avram şi Magda Alexandru (ambele membre ale OFSD Petroşani).
Din câte ştim, doamna Burduf şi-a onorat astfel şi o promisiune faţă de acest copil, căruia i-a spus la prima întâlnire că de 1 Iunie nu poate merge la el deoarece e campanie electorală şi nu o lasă legea, dar că, imediat după alegeri, va reveni cu câteva colege să-l cinstească pentru premiul I obţinut, pentru faptul că are rezultate foarte bune la învăţătură şi pentru Ziua Internaţională a Copilului – 1 Iunie. Dragoş n-a prea priceput de ce legea nu le lasă să vină la el, dar a acceptat, iar sâmbătă bucuria lui a fost evidentă şi emoţionantă.
Şi uite aşa s-a scris până acum această poveste, care va continua cu siguranţă, de-acum înainte Dragoş devenind un copil al mai multor mame cu suflet, cum sunt aceste distinse doamne din Petroşani, care, după cum ştiţi, că noi am mai scris şi cu alte prilejuri – cazul Giani din Aeroport şi altele –, înainte de politică şi de toate nu uită că sunt mame, că sunt creştine şi pe deasupra şi oameni care cred cu tărie în doctrina social-democrată, după cum e denumit partidul din care fac parte. Ar fi bine ca acest model să fie preluat şi de alţi sociali-democraţi din Vale, mai ales de cei dintre ei care până acum n-au făcut nimic în a-şi ajuta comunitatea şi pe cei de lângă ei care au nevoie de asta… Ba, unii dintre aceştia au făcut ceva, au stat cu mâna întinsă la stat, primind uneori salarii „grase” pe nemun­că, fără a da înapoi Statului şi comunităţii mai nimic! Se ştiu ei care sunt şi lumea-i îi ştie şi ea, aşa că nu mai insistăm…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii