Aparatul „Real Time PCR” de la SUP / Ar putea fi funcțional...

Aparatul „Real Time PCR” de la SUP / Ar putea fi funcțional într-o săptămână

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

În luna noiembrie a anului trecut, Consiliul Local Petroșani a aprobat procedura de achiziție a aparatului „Real Time PCR”, pentru testarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Aparatul a costat aproximativ 400.000 de lei. Aparatul achiziționat de Spitalul de Urgență Petroșani (SUP) a fost amplasat într-un spațiu special amenajat la parterul Policlinicii Stomatologice și va deservi nu doar municipiul Petroșani, ci și celelalte localități din Valea Jiului.

 

Printr-un comunicat de presă, primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi ne-a transmis joi, 25 februarie, următoarele informații: „Aparatul Real Time PCR, achiziționat în luna ianuarie de Spitalul de Urgență Petroșani, este în procedură de avizare la Ministerul Sănătății pentru a intra în circuitul național de testare”.

Aparatul de testare a infecțiilor cu virusul SARS -CoV-2 este cu atât mai util, cu cât pe o raza de 100 de km nu există niciun astfel de aparat. După ce va intra în circuitul național de testare, nu va mai fi necesar ca probele prelevate să fie trimise la Deva sau la Hunedoara pentru analiză, așa cum se întâmplă acum.

„Aparatul Real Time PCR de la Spitalul de Urgență Petroșani este funcțional, iar echipa de cadre medicale este pregătită. Am obținut autorizația de la Direcția de Sănătate Publică Hunedoara și săptămâna trecută au fost trimise toate actele necesare către Ministerul Sănătății pentru a primi aprobare să intrăm în Programul național de testare”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi.

Potrivit primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, în cel mult o săptămână procedurile necesare vor fi parcurse, iar la Spitalul de Urgență Petroșani vor putea începe testările pentru COVID – 19. Întrucât numărul celor din Valea Jiului care se vor testa va crește, e de așteptat și creșterea numărului celor infectați cu virusul SARS-CoV-2.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii