Anul trecut în judeţul nostru / RAR a verificat tehnic în trafic...

Anul trecut în judeţul nostru / RAR a verificat tehnic în trafic 1.434 de vehicule

Timp de citire: 2 minute
Aproape 5 procente (3781) dintre vehiculele verificate tehnic în trafic anul trecut de inspectorii Registrului Auto Român (RAR) prezentau pericol iminent de accidente. Maşinile aveau defecţiuni grave la sistemele de frânare şi direcţie, la punţi şi fuzete. 
La nivel naţional
Conform datelor oficiale, Registrul Auto Român a verificat anul trecut în trafic nu mai puţin de 76.678 de vehicule în toată ţara. Dintre acestea, la aproximativ 50 la sută s-a depistat cel puţin o neconformitate tehnică. Din punct de vedere al siguranţei rutiere însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,42 la sută.
Directorul general al RAR, George-Adrian Dincă, menţionează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.
În judeţul Hunedoara
Pe parcursul anului trecut, Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic 1.434 de vehicule în judeţul Hunedoara. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 0,28 la sută (4) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecţiunilor majore la sistemul de frânare şi la direcţie. În aceste situaţii una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Român.
Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor şi remorcilor oprite, 20,71 la sută au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte, iar 16,04 la sută au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcţionare a instalaţiei electrice de iluminare şi semnalizare, defecţiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcţie sau în articulaţiile punţilor faţă şi spate). Din totalul vehiculelor verificate, 2,44 la sută au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false). În urma analizei emisiilor poluante, la 4,72 la sută dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depăşirea nivelului maxim admis. În urma controalelor mixte desfăşurate în judeţul Hunedoara de către Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2016 au fost aplicate 321 sancţiuni, au fost reţinute 4 permise de conducere şi 321 de certificate de înmatriculare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii