Anul nou chinezesc sărbătorit la biblioteca județeană

Anul nou chinezesc sărbătorit la biblioteca județeană

Timp de citire: un minut

Etnicii chinezi sărbătoresc sâmbătă noul an chinezesc. Evenimentul a fost marcat puțin mai devreme la biblioteca județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, instituție care are chiar un colț dedicat culturii chineze.

Din 10 februarie va începe Anul Dragonului de Lemn, care este un an special – dragonul fiind simbolul puterii, al curajului și al succesului, iar lemnul este elementul flexibilității și al creativității. Cum Biblioteca județeană are un colțul chinezesc, momentul aniversar a ales să fie sărbătorit ca în fiecare an și la Deva. Managerul bibliotecii alături de profesoarele Liu Ge și Diana Apostol și împreună cu participanți la cursul de limbă și cultură chineză s-au întâlnit pentru a marca începerea Anului Nou Chinezesc.

Au trecut deja opt ani de când biblioteca județeană, în parteneriat cu mai multe instituții face parte dintr-un proiect cultural complex și atractiv menit să permită accesul unui public cât mai larg la limba, cultura și civilizația chineză. China este o țară cu o civilizație multimilenară, o țară în plin progres, care stârnește tot mai mult admirația și interesul nostru. Cursurile de limbă chineză pe care le-am organizat instituția de-a lungul timpului au dus la  înființarea unei filiale cu cărți în limba chineză în cadrul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva ca dovada faptului că instituția hunedoreană  a făcut pași importanți și concreți spre cunoașterea nesfârșitului univers cultural reprezentat de China și poporul chinez.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii