Anul acesta creşte numărul de locuri de detenţie la Bârcea Mare, aviz...

Anul acesta creşte numărul de locuri de detenţie la Bârcea Mare, aviz amatorilor!

Timp de citire: 2 minute

Penitenciarul Bârcea Mare este unul dintre puţinele din ţară care anul acesta va fi extins şi modernizat, crescându-se astfel confortul spaţiilor de detenţie. Aici se vor executa reparaţii capitale, recompartimentări, reabilitare. Intenţia de modernizare există de ani de zile, în acest sens s-au depus cereri de finanţare la Ministerul de Interne. Finanţarea a fost şi aprobată, iar anul trecut a fost realizată proiectarea pentru lucrările de modernizare şi extindere au fost scoase la licitaţie.

Abia anul acesta în ianuarie contractul a fost în sfârşit atribuit, şi lucrările vor fi demarate. Contractul de modernizare şi extindere a fost scos la licitaţie cu o valoare estimată de 9.451.129 lei fără TVA şi a fost câştigat de Asocierea SC Everest Instal SRL Hunedoara – SCKTS Construct SRL Ilfov care au oferit 6.325.999 lei. În această sumă vor realiza o serie de lucrări complexe. Acestea vor dura doi ani. Se vor realiza reparații capitale la cele două clădiri destinate detenției, A și C, se vor adăuga spații de detenție noi, se vor reorganiza spațiile adiacente, se va izola termic penitenciarul și, în plus, se vor amenaja și aleile curții interioare.

În prezent sunt 50 de camere de detenție cu o capacitate de 530 persoane, iar după reabilitare și recompartimentare vor fi 93 de camere de detenție, cu suprafețe de 29-30 mp, inclusiv grupuri sanitare, și o capacitate de 575 locuri.

Proiectul cuprinde consolidarea structurii de rezistență, finisaje, amenajări, izolare exterioară, lucrări de instalații termice, instalații electrice, instalații curenți slabi, instalații sanitare. Se urmărește îmbunătățirea condițiilor de igienă și confort interior, reducerea pierderilor de căldură și consumului energetic, îmbunătățirea normelor de siguranță.

Penitenciarul este format din două construcții identice parte și etaj, pereți beton și cărămidă arsă, pentru care se va realiza recompartimentare, reparații și anvelopare. Corpul A va cuprinde două secții de detenție, una cu 13 camere – cu 81 de locuri, și alta cu 10 camere cu un număr de 59 de locuri, 7 celule, 3 infirmerii, sală de mese, spațiu sanitar pentru dușuri, un birou supraveghetor și șef de secție. În aripa dreaptă se va amenaja zona medicală cu sală de așteptare, cabinet stomatologic, consultații, sală de tratamente, două încăperi pentru izolator, şi o încăpere pentru recoltare spută.

La etajul corpului C, în capul scărilor se vor amenaja un birou de supraveghetor, unul pentru șeful de secție, stânga-dreapta accesului se vor amenaja două secții de detenție cu 15, respectiv 13 camere de detenție cu 173 de locuri, cu săli de mese, dușuri, şi o capelă. În locul celor două săli de sport de la E1 și E5 se va amenaja doar una la E3-4, cluburile din cadrul secțiilor E1, E2, E6 se vor muta în E5, destinat activităților socio-recreative, cu săli de clasă, cabinete, bibliotecă, cancelarie.

Alina PIPAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii