Aninoasa / Primarul Dunca pune tunurile pe firma deveană Metal Prod

Aninoasa / Primarul Dunca pune tunurile pe firma deveană Metal Prod

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Primarul Aninoasei, Nicolae Dunca, e nemulțumit de faptul că firma din Deva ce execută lucrările de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare este în „întârziere mare cu lucrările”, iar când le fac supără cetățenii de la case în mod special.

 

Și conducerea Apa Serv „Valea Jiului”  au obiecții față de execuția lucrărilor efectuate de această firmă la Aninoasa. Nu de puține ori, directorul general Cristian Ionică a trebuit să intervină și să ceară reprezentanților firmei respective să facă lucrurile mai repede, mai bine și mai de calitate, așa cum prevede contractul de altfel.

„Se lucrează la etapa a II-a de lucrări pe proiectul integrat și binevenit al Apa Serv, în această etapă fiind cuprins și orașul Aninoasa cu câteva zone. Este vorba de strada Cătănești, unde avem lucrări la canalizare și la magistrala de apă de la Valea de Pești, de Cartierul Bujorului, unde se lucrează atât la rețeaua de apă, cât și la rețeaua de canalizare, precum și de străzile Progresului (se lucrează la ambele rețele, atât la cea de apă cât și la cea de canalizare) și Costeni (se lucrează la rețeaua de apă). Licitația de lucrări a fost câștigată de o firmă din Deva, Metal Prod, o firmă care lucrează destul de bine în general dar, totuși, care mai are și unele deficiențe. Și când spun asta mă gândesc la faptul că lucrările acestea până la anul ar trebui să fie gata. Însă, deși suntem imediat în luna august, pe unele străzi nici n-au intrat cu utilajele, dar să se și apuce de treabă! Pe de altă parte, pe anumite porțiuni se lucrează destul de haotic: pare că au terminat lucrarea, dar peste o săptămână se întorc, iar sparg… Au existat situații când au blocat drumul în zone de casă fără să anunțe cetățenii din timp, astfel că oamenii au rămas cu mașina blocată în curte, mulți dintre ei folosindu-se de mașină pentru navetă la serviciu, deci pentru lucruri serioase și nu ca să se plimbe. Oamenii se supără și pe cine să sune și ei, ne sună pe noi, mă sună pe mine, sunt supărați și de cele mai multe ori pe bună dreptate. Eu îi sun pe ei, mă duc la fața locului, ne certăm… Cu domnul director general de la Apa Serv am tot discutat, Apa Serv e beneficiarul lucrării. Dar aceiași problemă ca și noi au și ei, din ce am discutat cu domnul director Ionică. Am fost pe teren cu dumnealui și am văzut că a luat imediat măsuri de remediere, a cerut să se repare greșelile. Ca întotdeauna când îl sesizez și la alte lucrări pe care operatorul de apă și canalizare le are pe raza orașului, directorul general rezolvă situațiile nedorite de fiecare dată, relația noastră cu cei de la Apa Serv fiind una foarte bună. Numai că nu Apa Serv e de vină că unul din constructori greșește, sau nu face ce trebuie. După cum merg lucrările, eu unul nu văd ca ele să fie finalizate anul acesta. Abia acum s-au apucat să spargă pe Cătănești, ca un exemplu. Sunt niște mormane de pământ pe-acolo și, în rest, slabă mișcare. Am înțeles că sunt și ceva probleme tehnice legate de proiect, dar rezolvabile, după cum mi-au spus cei de la Apa Serv. Aceasta e nemulțumirea mea și sper ca, până la urmă, toate acestea să se rezolve. Că vin, azi-mâine, ploile de toamnă și va fi și mai greu. Iar tot noroiul de-acolo va fi cărat de oameni și mașini peste tot, va fi deranj mare. Acum vremea ar fi prielnică, dar se înaintează foarte greu, mai ales din ultima lună încoace”, a declarat luni pentru ZVJ, primarul Nicolae Dunca.

Să sperăm că în cele din urmă conducerea „Apa Serv” va reuși să rezolve aceste situații, cerându-i firmei respective, mai cu fermitate, să respecte contractul, calitatea lucrărilor și cetățenii. Aceasta din urmă e cel mai important lucru, nimeni alții decât și abonații singurului operator de apă și canalizare din Valea Jiului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii