Aninoasa / Lucrări la extinderea reţelei de gaz metan…

Aninoasa / Lucrări la extinderea reţelei de gaz metan…

Timp de citire: 3 minute

În prima zi a acestei săptămâni la Aninoasa a fost recepţionată o nouă lucrare de extindere de gaz pe strada Republicii. Prin această lucrare, de care s-a ocupat firma Delgaz Grid, Primăria oraşului Aninoasa va rezolva problema a cel puţin 20 de gospodării.

Sute de gospodării de pe strada Libertăţii vor putea beneficia de gaz!
Dar lucrurile nu se opresc aici… Vinerea trecută Primăria Aninoasa a predat amplasamentul de pe strada Libertăţii pentru executarea unei alte lucrări de extindere a coloanei de gaz metan, de aceasta ocupându-se societatea Miramon Prest Com, câştigătoarea licitaţiei, firmă care din această săptămână va da startul lucrărilor, care vor rezolva problema gazului metan pentru câteva sute de familii!
„Vineri am predat amplasamentul şi firma câştigătoare a licitaţiei se va apuca de treabă. Prin această lucrare de extindere a coloanei de gaz se vor putea branşa la reţea pe strada Libertăţii toate casele de la numărul 85 şi până la numărul 145. Pare că ar fi vorba doar de 60 de gospodării, dar sunt cel puţin 200 în condiţiile în care vorbim nu doar de simple case ci de case tip colonie cu parter şi etaj. Perioada de execuţie a lucrărilor este de un an de zile, dar, din ce am discutat cu reprezentanţii constructorului, în maxim 60 de zile lucrarea va fi gata. Astfel că din a doua jumătate a acestui an oamenii vor putea să facă cereri să se branşeze. Acestea se fac la Petroşani, la sediul firmei de gaz Delgaz Grid de la casa de cultură. După ce se aprobă cererile, dumnealor vor trebui să plătească taxele de branşare. Cel mai mult s-a plătit – ştiu din experienţele anterioare – circa 1.200 lei, iar cel mai puţin undeva între 300-400 lei, totul fiind calculat în funcţie de distanţa de la conductă şi până la gospodărie. Oamenii trebuie să ştie că nu există posibilitatea plăţii în rate, de aceea în momentul în care fac cererea ar fi bine să aibă aceşti bani. Ştiu că la Aninoasa există numeroase probleme sociale datorate în primul rând problemelor ridicate de lipsa banilor. Dar noi mai mult nu avem ce face. Legea nu ne mai permite, ca pe vremuri, să cheltuim fonduri publice pentru lucrări la proprietăţi private. Pe de altă parte, mă bucur că am putut să extindem reţeaua de gaz metan printr-un artificiu permis de lege, în sensul că legea actuală ne-a permis să extindem reţeaua către proprietăţi şi obiective ce aparţin de primărie. Iar dumnealor au după aceea ocazia să se branşeze la aceaste conducte extinse. Altfel vorbeam de bani foarte mulţi pe care trebuiau să-i plătească cetăţenii şi probabil nimeni nu şi-ar fi permis să plătească pentru astfel de lucrări. Cu aceste două noi lucrări executate pe banii bugetului local, unde la început de an am alocat 100.000 lei – cu mari eforturi, vă spun foarte sincer -, am reuşit să rezolvăm o parte din solicitările cetăţenilor noştri legate de această utilitate importantă şi modernă, în condiţiile în care combustibilul solid, fie el lemn sau cărbune, e tot mai scump şi mai greu de găsit de către cetăţeni de la an la an, ba chiar de la lună la lună mai nou. Era şi o promisiune a mea din campanie şi iată şi dovada concretă că nu i-am amăgit pe cetăţeni!”.

Lucrările de extindere a reţelei de gaz continuă anul acesta şi pe alte străzi
După finalizarea celor două lucrări, în limita celor 100.000 de lei cuprinşi de administraţia locală în bugetul pentru acest an pentru acest tip de lucrări, primarul Nicolae Dunca doreşte să înceapă lucrări de extindere a coloanei de gaz şi pe străzile Simion Bărnuţiu, Bucureşti, M. Sadoveanu şi Gh. Doja plus alte câteva străduţe mici.
„Ar fi vorba de alte câteva sute de gospodării. Iar anul viitor le promit celor de pe anumite străzi din Iscroni că vom avea în vedere această extindere şi vom aloca tot la început de an bani de la buget pentru ele, astfel încât în 2020 toată Aninoasa şi tot Iscroniul să aibă această utilitate la îndemână. Îi rog doar atât pe cetăţenii care încă nu au în apropiere reţeaua de gaz să mai aibă puţină răbdare, că nu-i uşor să identificăm bani într-un singur an pentru toate lucrările. Le luăm pe rând, în funcţie de cât ne permitem, iar la final îi asigur pe aninosenii noştri că nicio stradă nu va fi uitată, repet încă o dată, doar în zonele unde legea ne permite să extindem reţeaua”, a completat primarul Nicolae Dunca.

de Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii