Ana Maria Rizescu – maestru emerit al sportului

Ana Maria Rizescu – maestru emerit al sportului

Timp de citire: 2 minute

Ana Maria Rizescu este una dintre sportivele care ridică Valea Jiului în lumea sportului. A primit titlul de maestru emerit al sportului din partea ministrului. Setea de a face performanță a fost întotdeauna mare, indiferent de condiții. Sportivi cu nume aparent mic au scris istoria sportului de la noi cu litere mari. Este și cazul sportivei Ana Maria Rizescu. 

Probleme, probleme…

Sportiva de la Clubul de fotbal-tenis Comexim „R” Lupeni, Ana Maria Rizescu, s-a clasat doar pe locuri fruntașe în clasamentul celor mai buni sportivi ai județului Hunedoara.

La un moment dat, Ana s-a retras din sportul de mare performanță.

„M-am apucat de fotbal-tenis de la o vârstă destul de fragedă, dar în anul 2008 am abandonat acest sport. La echipă erau două surori invidioase pe mine care îmi băgau strâmbe la antrenor. Este vorba de surorile Vizitiu. Antrenorul era cumva prins la mijloc și, dacă mă băga pe mine să joc, atunci ele stăteau pe tușă. De aici invidia lor. Sătulă până peste cap de atâtea intrigi, am decis să abandonez acest sport. În momentul în care am aflat că ele nu mai sunt la echipă, m-am întors. Se întâmpla asta în anul 2012. De atunci traseul meu sportiv s-a schimbat. Am fost convocată și la lotul național, de unde sunt nelipsită și au început și rezultatele să apară. Îmi pare rău că m-am lăsat atunci, dar asta a fost situația”, povestea sportiva pentru zvj.ro.

Palmares

La fel ca și colegele sale de echipă, Ana Maria are un palmares impresi­onant, medalii de aur la Mondiale, medalii de aur la Europene, medalii naționale și Cupe ale României.

„Faptul că m-am întors spre acest sport i se datorează și regretatului Dima Druncea, care s-a ținut de capul meu, dar și antrenorului de la lotul național, Federico Tavares, care, de asemenea, m-a încurajat. Părinții mei mă susțin foarte mult, pentru că eu nu am timp să lucrez și atunci ei mă sprijină”, puncta sportiva.

La Lupeni acest sport este susținut de filantropul om de afaceri Emil Părău.

Antrenament la șase dimineața…

Evident, performanța presupune sacrificii, mari sacrificii. Aproape trei ore pe zi petrec sportivii la antrenamente. În fiecare dimineață, la ora șase, împreună cu colegii de la lotul național aleargă în Parcul Carol din București.

„Este un antrenament destul de dur. Pe ploaie, pe vânt, pe zăpadă alergăm, nu contează”, spunea sportiva.

Alte medalii…

În luna octombrie a acestui an, delegația României de fotbal-tenis, din care a făcut parte și Ana Maria Rizescu a câștigat tot ce se putea câștiga, mai exact 13 titluri din tot atâtea puse în joc la Campionatul European. Dar și vara care a trecut a fost una prolifică sportivă și colegii săi.

„Au fost zile în care am avut și 3 antrenamente pe zi. În vară am câștigat locul 1 împreună cu colegele,  Anamaria Gherghel și Rus Adriana la senioare feminin, iar pe data de 8 iulie am câștigat locul 1 la seniori mixt alături de: Anamaria Gherghel, Adriana Rus, Marius Stoenică, Lucian Szel, Lucian Purice și Dani Popovici”, spunea Ana Maria Rizescu.

Acum Ana este maestru emerit al sportului. Munca sa a fost răsplătită. Din plin. Bravo, Ana!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii