Alin Simota, aşteptat în ţară pentru a fi cercetat într-un nou dosar...

Alin Simota, aşteptat în ţară pentru a fi cercetat într-un nou dosar DNA

Timp de citire: 2 minute

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Mazilu Gabriela, la data faptei director economic al SC CET SA Bacău și Mazilu Ovidiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. În această cauză este cercetat și fostul consilier județean Alin Simota.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: „În vara anului 2010, SC CET SA Bacău și SC Electrocentrale Oradea SA urmau să încheie contracte de transport pentru cărbunele achiziționat de la Societatea Națională a Cărbunelui Oltenia, contracte pe care inculpații Mazilu Gabriela și Mazilu Ovidiu și un om de afaceri (martor în cauză) au încercat să și le adjudece prin intermediul unei societăți controlate de acesta din urmă.

În acest scop, omul de afaceri a luat legătura cu un consilier județean (Alin Simota – n.r.) în cadrul Consiliului Județean Hunedoara, care i-a spus că, prin influența pe care o are pe lângă conducerea centrală a unui partid politic, îi poate asigura încheierea contractelor de transport, având în vedere că, la acea dată, primarii din municipiile Bacău și Oradea erau membri ai aceleiași formațiuni politice.

Pentru a-și exercita influența pretinsă, consilierul județean i-a cerut omului de afaceri suma de 500.000 de lei, bani despre care a afirmat că urmau să fie folosiți de partid, solicitare pe care omul de afaceri le-a adus-o la cunoștință soților Mazilu Gabriela și Mazilu Ovidiu și cu care aceștia au fost de acord.

Cele trei persoane au fost de acord atât cu remiterea acestei sume cât și cu plata unui avans de 50.000 de euro.

Pentru obținerea banilor solicitați ca avans, inculpata Mazilu Gabriela, folosindu-se de calitatea de director economic al SC CET SA Bacău, a dispus plata unor datorii pe care această societate le avea către o firmă a omului de afaceri.

Astfel, în luna septembrie 2010, cei doi inculpați și omul de afaceri au remis consilierului județean, în patru tranșe, suma totală de 210.000 lei.

Deși acesta a afirmat că a efectuat toate demersurile la care s-a angajat, cele trei persoane nu au reușit să încheie contractele de transport cărbune respective”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.

„Cauza a fost disjunsă pentru continuarea cercetărilor față de persoana care, la data faptelor deținea funcția de consilier județean (Alin Simota, n.r.), având în vedere că acesta este subiectul unei proceduri de extrădare, fiind condamnat definitiv într-un alt dosar penal”, se arată în comunicatul DNA.
Mihaela PETROȘAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii