Alimentarea cu gaz a cartierului Ştefan / S-ar putea face cu subtraversarea...

Alimentarea cu gaz a cartierului Ştefan / S-ar putea face cu subtraversarea liniei ferate

Timp de citire: un minut
Introducerea gazului, oriunde în Valea Jiului, dar mai cu seamă la Aninoasa şi Lupeni s-a dovedit a fi de lungă durată, cu multe poticneli.
La Lupeni sunt şi acum zone care nu au acces la gaz, dar care îşi doresc acest lucru. Consilierul local Marcel Rad a cerut viceprimarului Iacob Mesaroş lămuriri despre acest subiect, la ultima şedinţă de consiliu local. Viceprimarul a fost bucuros să anunţe că Primăria
Lupeni a cerut oferte pentru autorizare şi verificare la 4 firme din ţară pentru investigarea metodei de subtraversare a magistralei de gaz, în aşa fel încât să fie alimentate şi gospodăriile situate după calea ferată. Acum aşteaptă să primească răspunsurile, urmând apoi, în funcţie de acestea, să fie stabiliţi următorii paşi.
La Petroşani subtraversarea căii ferate pentru alimentarea Coloniei este metoda prin care se va face alimentarea cu gaz a acestei părţi din oraş. Direcţia Administrarea Domeniului Public şi Privat Petroşani a atribuit în 14 octombrie 2016 contractul pentru “Alimentare cu gaze naturale (extindere conducta distribuţie presiune medie şi presiune redusă) şi construcţie staţie de reglare de sector pentru obiectivele Şcoala Gimnazială nr.2, Grădiniţa nr.2, Cantina Socială, Punct de colectare deşeuri, din municipiul Petroşani”.
Lucrarea constă în extinderea conductei de distribuţie gaze naturale pe o lungime totală de 2.475 m din care: 2.461 m conducta de distribuţie presiune redusă şi 14 metri conductă de distribuţie presiune medie. Conducta de distribuţie presiune medie propusă se va racorda la conducta de distribuţie presiune medie existentă pe strada Titu Maiorescu, aceasta se va cupla în staţia de reglare sector presiune medie-redusă, din care se vor alimenta locaţiile propuse, iar montajul se va face subteran.
Valoarea estimată a contractului a fost de 986.852 lei, dar a fost atribuit pentru suma de 664.071 lei unei firme din Craiova, Diversinst SRL, care va finaliza lucrările la un an după demararea lor în teren.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii