Alegeri la Sindicatul „Muntele” / Dacă minerii îl vor alege pe Darius...

Alegeri la Sindicatul „Muntele” / Dacă minerii îl vor alege pe Darius Cîmpeanu, locotenentul lui Nica, cel care a semnat protocolul pentru închiderea minelor și a militat consecvent pentru intrarea CEH în insolvenţă, înseamnă că, într-adevăr, își merită soarta

Timp de citire: 3 minute

Miercuri, 21 februarie 2018, membrii Sindicatului „Muntele” își vor alege noua conducere. Vor trebui să pună ștampila ori pe Ion Calotă, ori pe Darius Cîmpeanu. Primul mai are de lucrat la mina Vulcan până în 2024, al doilea e pensionabil.

Osanale pentru ministru
Fost locotenent al lui Bebe Nica (o figură de tristă amintire pentru mișcarea sindicală din Valea Jiului), Darius Cîmpeanu vrea să fie șef peste Sindicatul „Muntele”, „cu acte în regulă”, adică să fie votat președinte. Să fi uitat el cum a iscălit în 2015 Protocolul pentru închiderea minelor? Să fi uitat el scandalul pe care-l făcea pentru ca minele și termocentralele din CEH să intre în insolvență (după care, firește, în faliment şi oamenii să rămână pe drumuri)? Să fi uitat el ce a spus despre Mina Livezeni? Se pare că da. Băiatul are tupeu. În loc să iasă la pensie și să o ardă la cărți lângă sediul PSD din Lupeni, al cărui membru e, sau la un tenis de masă la club, Darius Cîmpeanu se vrea în frunte. Să fi uitat că el este cel care îl jelea pe Toma Petcu, ministrul Energiei, când a fost schimbat, că ce băiat cumsecade a fost acest aldist? Probabil Cîmpeanu a uitat atunci că este sindicalist și că ar trebui să se lupte pentru oamenii săi cu ministrul Petcu, în timpul căruia au murit oameni în mină, chiar la Lupeni.

2.327 de membri
Doar atâția membri de sindicat mai numără Sindicatul „Muntele”. Mie, personal, mi se pare foarte mult și 2.327 de membri. De exemplu, nu văd nici un motiv ca 632 de angajați la mina Lupeni să mai plătească o cotizație la Sindicatul „Muntele”, deloc mică, doar pentru faptul că Darius Cîmpeanu a semnat protocolul de închidere a minei Lupeni. La fel, mi se pare ciudat ca 523 de angajați ai minei Lonea, care și ea se închide anul acesta, să mai „cinstească” Sindicatul „Muntele” cu cotizații consistente doar pentru că Păduraru a iscălit și el protocolul.
Oare cei 1.155 de membri de sindicat de la Lonea și Lupeni, care vor rămâne pe drumuri și din cauza lui Darius Cîmpeanu îl vor vota?
Sunt curios dacă cei 435 de membri ai celor două departamente al Sindicatului „Muntele” de la Mina Livezeni vor uita cele spuse de Cîmpeanu despre mina lor? Chiar sunt curios câți vor suferi de „amnezie” și îl vor vota pe Cîmpeanu.
Teoretic, cei 632 de membri de Sindicatul „Muntele” de la Mina Vulcan ar trebui să voteze cu ortacul lor Ion Calotă. Vom vedea dacă teoria se împreună cu… practica.
Și cei 131 de membri ai Sindicatului „Muntele” de la Prestserv și executivul CEH ar trebui să voteze cu inginerul Calotă.

Influențe politice 
Darius Cîmpeanu este membru în conducerea organizației PSD Lupeni. În calitate de pesedist, când era locotenentul lui Nica, Câmpeanu le-a umplut public frigiderul „cu de toate” lui Resmeriță/ Nistor/ Intotero. Pentru că le-a plăcut, pesediștii hunedoreni se zbat acum ca Darius Cîmpeanu să ajungă președintele Sindicatului „Muntele”. Slugile pesediștilor din fruntea CEH au misiunea clară ca Darius Cîmpeanu să ajungă președinte. De aceea au lansat și duda cu mina Lupeni și Comisia Europeană. Băieții de la CEH îl vor și ei pe Darius Cîmpeanu, că nu ne aducem aminte să-i fi deranjat cu vreo floare de când sunt ei în fruntea CEH.

Puterea o fac sindicaliștii
De votat vor vota toți membrii Sindicatului „Muntele”. Desigur, nu toți cei 2.327. Ci aceia care vor vrea. Prin votul lor pot arăta că nu sunt doar o masă de manevră a politicienilor de duzină, a liderilor care le-au vândut viitorul copiilor lor.
Dacă angajații CEH îl vor alege ca președinte al Sindicatului „Muntele” pe Darius Cîmpeanu, locotenentul lui Nica, cel care a semnat protocolul pentru închiderea minelor și a militat consecvent pentru intrarea CEH în insolvență, înseamnă că, într-adevăr, își merită cu adevărat soarta. Și că mineritului îi mai trebuie doar bastonul alb și ochelarii negri…

N.R. Avertizăm administrațiile minelor, conducerea CEH să ignore ordinele primite de la conducerea PSD de a-l scoate pe Cîmpeanu învingător. Cei care vor sesiza astfel de ingerințe în alegerile sindicale sunt rugați să informeze organele competente ale statului și „Ziarul Văii Jiului”.

de Marian BOBOC 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii