Alegerea şi înregistrarea numelui de domeniu potrivit / Un prim pas spre...

Alegerea şi înregistrarea numelui de domeniu potrivit / Un prim pas spre lansarea unei afaceri online de succes

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Afacerile online, indiferent de domeniul lor am putea spune că au luat amploare în ultimii ani pe fondul dezvoltării şi extinderii Internetului. Tot mai des auzim în jurul nostru oameni care doresc să lanseze afaceri online, dar care nu cunosc foarte bine care sunt cei mai importanţi paşi de urmat.

Mediul online este unul foarte competitiv, astfel că indiferent de nişa pe care vei alege să te axezi, cu siguranţă vei avea cel puţin un concurent, care va căuta în permanenţă idei creative prin care să atragă din ce în ce mai mulţi clienţi. Lansarea unei afaceri online este fără doar şi poate o decizie cât se poate de importantă şi pe care trebuie să o luăm într-o manieră cât se poate de responsabilă. Existenţa unei afaceri pe Internet este strict condiţionată de existenţa câtorva servicii web, unul dintre cele mai importante fiind cel de înregistrare domenii de la https://www.gazduire.ro/inregistrare-domenii.

Serviciile de înregistrare domenii sunt astăzi mai uşor de regăsit că niciodată având în vedere că există numeroase companii care ne stau la dispoziţie, însă partea mai dificilă a acestui lucru este alegerea unui nume de domeniu potrivit. Pentru a putea face o alegere corespunzătoare în acest sens, este recomandat să ţinem cont cu stricteţe de câţiva paşi importanţi şi anume:

  • Să alegem un nume de domeniu cât mai scurt şi mai reprezentativ.

Din dorinţa de a se diferenţia cât mai mulţi de concurenţi, foarte mulţi dintre cei care îşi doresc să devină proprietari de magazine online se avânta să înregistreze nume de domenii prea lungi, fără a lua în calcul faptul că acest lucru nu face altceva decât să îngreuneze scrierea şi memorarea numelui de domeniu. Utilizatorii nu se vor strădui foarte mult să reţină un nume domeniu prea lung, prea complicat sau care nu denotă seriozitate, astfel că, pentru a face o alegere corespunzătoare, ar trebui să ne îndreptăm atenţia înspre nume de domeniu cât mai uşor de memorat şi cât mai scurte.

  • Mare atenţie la numele de domeniu deja înregistrare.

Asocierea numelui de domeniu cu cel al unor companii mari cu scopul de a atrage clienţi cât mai numeroşi este un lucru despre care am putea spune că este total nerecomandat în condiţiile în care au existat deja numeroase cazuri în care acest lucru s-a întâmplat şi s-a soldat cu diverse consecinţe neplăcute pentru respectivii web masteri. Cu alte cuvinte, alege un nume de domeniu cât mai unic şi mai reprezentativ pentru afacerea ta şi evită-le pe cele care se pot asemenea într-un fel sau altul cu alte nume de domeniu preexistente.

  • Optează pentru o extensie potrivită.

Extensiile reprezintă o parte din numele de domeniu complet, practic acestea fiind acele terminaţii care se regăsesc la finalul oricărei adrese web. Recomandarea specialiştilor este aceea de a alege o extensie locală (.ro spre exemplu) în cazul în care doreşti să comercializezi produsele doar pe teritoriul României. În situaţia în care doreşti să externalizezi produsele şi serviciile comercializate, există numeroase extensii internaţionale pentru care vei putea opta în acest caz.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii