Adarco Invest a uimit la târgul internațional de la Kiev în domeniul...

Adarco Invest a uimit la târgul internațional de la Kiev în domeniul managementului deșeurilor cu 3 tehnologii inovative

DISTRIBUIȚI

În intervalul 8-9 octombrie,  ministerul de resort și Camera de Comerț și Industrie a Ucrainei  împreună cu  administrația publică  locală au organizat în capitala Kiev expoziția internațională cu tematică în domeniul managementului deșeurilor.

Cunoscută și apreciată deja de la edițiile anterioare, Adarco Invest a fost invitată să participe la acest eveniment atât în calitate de expozant cu stand propriu cât și în calitate de conferențiar la sesiunea de comunicări pe tematica managementului deșeurilor.  Firma din Valea Jiului, a răspuns invitației și s-a prezentat la Kiev cu o echipă formată din trei membri din bordul de conducere al societății, cu stand amenajat în cadrul pavilionului expozițional al ACCO Internațional AC Kiev din Piața Pușkin, precum și cu subiectul de conferința din Sesiunea de comunicări nr.2 cu titlul: ADARCO INVEST, România – Actualități și perspective în gestionarea  deșeurilor.

Pentru aceasta ediție , Adarco Invest Petroșani a pregătit sesiunea de comunicări în limba ucraineană. Aceasta inițiativă  s-a dovedit a fi foarte eficientă, vizitatorii având posibilitatea să înțeleagă direct tematica transmisă.   Ca urmare a acestui fapt, specialiștii vizitatori din Ucraina, în principal,  au abordat pe parcursul celor două zile standul societății din Petroșani, cu mult interes, înțelegând că Adarco Invest este la curent cu noutățile existente pe plan mondial în industria producătoare de tehnologii și de echipamente pentru activități de sortare-reciclare a deșeurilor.

 

Ciur rotativ 3D- tehnologie nouă livrată de Adarco Invest și în SUA

 

Adarco Invest Petroșani este la curent cu precizările Directivei Europene 2008/98 a Parlamentului European și a Consiliului ,  care prevede ca pana în anul 2020 cca 70% din deșeurile nepericuloase rezultate din construcții și/sau demolări să fie recuperate și reintroduse în circuitul economic. Mai mult, în colaborare cu un partener din Germania , Adarco a proiectat și livrat în cursul acestui an  către un client din USA un tandem de două ciururi rotative de mari dimensiuni, dintre care unul în versiune 3D. Cu precădere, ciurul rotativ versiunea 3D a prezentat un deosebit interes. Acest nou echipament este deja implementat pe piața managementului deșeurilor din Europa de Vest și din USA.

Particularitatea acestui nou model de ciur rotativ constă în faptul că acesta are capacitatea să sorteze  adițional și deșeurile de mari dimensiuni  rezultate din industria de construcții și/sau din demolări.

 

Instalația prototip de separare a fracțiilor grele din masă de RDF

Un alt element de noutate  prezentat de Adarco Invest la aceasta ediție a târgului internațional de la Kiev  o reprezintă instalația prototip de separare a fracțiilor grele din masa de  RDF ( Refuse Derived Fuel – combustibil obținut prin tocarea și deshidratarea deșeurilor solide ).  Deseori ,  fabricile de ciment care folosesc RDF ca masă combustibilă, accepta cu greu sau chiar refuză acest material din cauza fracțiilor grele existente incluse în componența acestuia. Pe plan mondial, există instalații pneumatice capabile să separe aceste fracții grele. Un furnizor cunoscut în acest domeniu este o companie din Olanda,  dar echipamentul în cauză este unul de mari dimensiuni, complicat din punct de vedere structural și al echipamentelor de acționare conexe, și, nu în ultimul rând, costă mult.

Specialiștii firmei Adarco Invest au realizat cu forțe proprii prototipul unui echipament  similar din punct de vedere funcțional, de dimensiuni mici , ușor integrabil în fluxul oricărei instalații de sortare , la un preț mult mai mic. Echipamentul folosește principiul „ Air Knife”, este mobil, deplasabil pe trei axe, cu posibilități de reglare a debitului jetului de aer prin folosirea variatoarelor de frecvență din circuitul turbinelor electro-pneumatice.

Trebuie precizat ca mulți procesatori de deșeuri  care operează deja cu stații de sortare aflate în funcțiune, au arătat mare interes pentru acest echipament, solicitând oferte tehnice și de preț .

Reprezentanții firmei Adarco Invest vor finaliza în scurt timp omologarea și certificarea acestui nou echipament ( în faza de prototip care a promovat cu succes etapa probelor tehnologice de casă ) și  în foarte scurt timp acesta va fi ofertat ca produs de serie.

Instalația de separare a nămolurilor rezultate din săpările de subtraversări ale râurilor, tunelurilor, etc.

Cea de-a treia noutate prezentată de Adarco Invest la târgul internațional de la Kiev este instalația de separare a nămolurilor rezultate din săpările de subtraversări ale râurilor, ale tunelurilor, autostrăzilor, șoselelor, etc.  Acest echipament, realizat atât în varianta staționară ( seria grea) cât și în varianta mobilă, pe pneuri ( seria ușoară) a fost proiectat și fabricat în colaborare cu un partener german. Instalația este dotată cu sisteme de cernere prin vibrare, cu cicloane de aer , etc.

Prin separarea nămolurilor, apa rezultată este returnată în circuitul procesului, iar masa sterilă uscată este depozitată în halde special amenajate.

Elementele de noutate arătate de Adarco Invest la actuala ediție a târgului internațional de la Kiev, au prezentat un interes major atât pentru ministerul de resort, cât și pentru autoritățile publice locale interesate și implicate în gestionarea deșeurilor zonale din Ucraina, și nu numai.  Printre vizitatorii interesați s-au numărat specialiști de profil, vizitatori  din Rusia, Moldova, Polonia, Finlanda.

Rezultatul participării firmei din Petroșani la această importantă expoziție internațională din Ucraina este deja concretizat prin demararea acțiunilor specifice de pregătire a ofertelor tehnico – economice  și comerciale, de redactarea  unor proiecte de contract pentru potențialii colaboratori care au intrat în contact cu cei trei reprezentanți ai societății Adarco Invest și care s-au arătat interesați în  stabilirea unor relații de colaborare.

Ca urmare a aprecierii de care se bucură Adarco Invest în Ucraina, firmei din Petroșani i s-a decernat din partea comitetului ucrainean de organizare al acestui târg internațional, diplomă de excelență pentru participarea activa și aportul adus în domeniul tehnologiilor și echipamentelor pentru colectarea-sortarea deșeurilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii