Activităţile desfășurate și rezultatele obţinute la nivelul judeţului Hunedoara în urma acţiunilor...

Activităţile desfășurate și rezultatele obţinute la nivelul judeţului Hunedoara în urma acţiunilor derulate pentru verificarea respectării măsurilor stabilite în contextul infecţiei cu SARS-COV-2

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Echipe mixte de control formate din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratui Teritorial de Muncă, Direcției sanitar-veterinare și de la Protecția Consumatorului, precum și de la alte autorități cu competențe în efectuarea de verificări cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară.

În situațiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, se vor dispune măsuri de sancționare, inclusiv de suspendare a activității unor operatori economici.
În ultimele 24 de ore au avut loc următoarele activități:
I. Efective angrenate 72 din care poliție 4, jandarmerie 55, pompieri 2, ANSVA 6, Ministerul Sănătății 3 și Ministerul Muncii 2.
II. Nu au fost apeluri Tel Verde, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
III. În ziua de 06.07.2020 s-au desfășurat 3 de acțiuni de control punctuale în cooperare cu instituții din afara M.A.I. la restaurante/ terase/ fastfood-uri și alte puncte de interes.
IV. În urma verificării a 265 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, nu s-au identificat abateri de la măsurile de protecție individuală.
V. La nivelul județului Hunedoara au fost verificate 48 locații/obiective ( 44 restaurante/ terase/ fastfood-uri și alte puncte de interes, 4 parcuri/locuri de joacă/zone de picnic/alte zone de interes ) .
VI. Total sancțiuni aplicate – 4 din care 2 pentru fapte de natură economică în context COVID -19 și 2 pentru încălcări ale legii 61/1991 în context COVID-19.
VII. Valoare sancțiuni – 13.000 lei
VIII. Total infracțiuni/ fapte penale înregistrate în context COVID-19 – 0
La nivelul Centrului Național de Coordonare a Intervenției s-a operaționalizat numărul de telefon 0800.800.165, de tip TEL VERDE dedicat descoperirii neregulilor privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.
Secretariat
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenţiei Hunedoara

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii