Aceasta e întrebarea: Se vor autodenunţa consilierii locali ALDE din Petroșani pentru că...

Aceasta e întrebarea: Se vor autodenunţa consilierii locali ALDE din Petroșani pentru că au aprobat vânzarea de terenuri la un preţ de pornire de numai 3,55 lei / mp + TVA?

DISTRIBUIȚI

În luna februarie 2019, pe Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local al municipiului Petroșani, la poziția 25, se regăsea Proiectul de hotărâre privind aprobarea vânzării prin licitație publică a unui teren în suprafață de 525 mp, situat în Dâlja Mare. Proiectul, devenit între timp HCL 64/2019, a primit 18 voturi „pentru”, lipsă fiind – în acea parte a ședinței legislativului local – doamna consilier Niță. 

Potrivit Procesului verbal al ședinței,
la acest proiect – care prevedea vânzarea terenului prin licitație publică, la prețul de pornire de 3,55 lei/ mp + TVA – nu au existat discuții. Cu alte cuvinte, nici domnii Mihai Barbu și Milu Vladislav, consilieri locali ALDE (un partid cu scor electoral neconfidențial, situat la recentele alegeri sub pragul electoral), nu au avut nimic de comentat, votând „pentru”. Important de menționat că, pe respectivul teren, cetățeanul care a solicitat vânzarea dorea amenajarea unei platforme de depozitare a gunoiului de grajd. Raportul de evaluare în baza căruia a fost stabilit prețul de pornire a fost semnat de ing. Sorin-Iuliu Mangu.

Luna aceasta,
după cum am relatat în ediția de vineri, 12 iulie 2019, a cotidianului nostru, consilierii ALDE s-au împotrivit vânzării unui alt teren (un maidan din Colonie), tot prin licitație publică, la prețul de pornire de 9,95 lei/ mp + TVA. Raportul de evaluare a fost semnat, și în acest caz, tot de ing. Sorin-Iuliu Mangu. Terenul este situat în vecinătatea halei în care, pe lângă locurile de muncă nou create, omul de afaceri care a solicitat vânzarea implementează un proiect european de peste 5 milioane de lei.
Publicăm în facsimil atât secțiunea relevantă a hotărârii menționate (nr. 64/2019), cât și Procesul verbal al ședinței din luna februarie a.c. Din care rezultă, fără echivoc, faptul că domnii consilieri ALDE n-au avut nimic împotriva vânzării unui teren la prețul de pornire de 3,55 lei/ mp + TVA. Dar, câteva luni mai târziu, s-au împotrivit cu o îndârjire demnă de o cauză mai bună vânzării unui alt teren, tot prin licitație, la un preț de pornire de 9,95 lei/ mp + TVA. Adică un preț de pornire de aproape 2,7 ori mai mare.

Alo, ALDE Petroșani?
Puțină recapitulare:

Ați votat DA pentru vânzarea unui teren pentru realizarea unei platforme de depozitare a gunoiului de grajd la un preț de pornire de 3,55 lei + TVA / mp.
Ați cerut amânarea, fiind clar împotrivă, la discutarea unui proiect pentru vânzarea unui teren adiacent unei hale de producție (o investiție de peste 5.000.000 de lei) la un preț de pornire de 9,95 lei + TVA / mp.

Când ați lucrat pentru comunitate? 
Când ați aprobat o platformă pentru gunoi de grajd, sau când v-ați împotrivit unuia dintre cele mai mari proiecte de investiții, implementat de o firmă privată, în municipiul Petroșani?
Care-i diferența dintre o platformă pentru gunoi de grajd, dacă este ok să se vândă cu prețul de pornire de 3,55 lei + TVA/ mp, și terenul pentru o investiție de peste 5.000.000 de lei, din fonduri europene, care – apreciați dvs. – nu este ok să se vândă cu prețul de pornire de 9,95 lei + TVA / mp?
Încă o dovadă că, înainte de a abera pe net, transmițând informații false, ce denotă lipsa unor minime cunoștințe de ordin juridic (cazul dlui. Mihai Barbu), domnii de la ALDE ar face bine să înceapă o analiză a propriilor judecăți de valoare în interesul comunității.
ALDE, curaj, joac-o și p-asta!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii