Aceasta e întrebarea: Câți angajați CEH își vor pierde locurile de muncă?

Aceasta e întrebarea: Câți angajați CEH își vor pierde locurile de muncă?

Timp de citire: 2 minute

• Pentru Raluca Turcan, Valea e un cartof fierbinte l Întâlniri conducere CEH-sindicate-ministere la București

 

La București continuă seria întâlnirilor între miniștrii Guvernului României și reprezentanții Complexului Energetic Hunedoara în vederea restructurării și reorganizării complexului energetic din Valea Jiului, prin construcția unui nou complex energetic care să poată continua activitatea la cele 4 exploatări miniere rămase în activitate, precum și la Termocentrala Paroșeni.

 

Luni, 13 aprilie, discuțiile au avut loc la Ministerul Muncii, unde reprezentanții CEH, în frunte cu administratorul special Cristian Roșu și cu reprezentanți ai Sindicatului „Muntele” s-au întâlnit într-o ședință de lucru „lămuritoare” cu ministrul Raluca Turcan și cu câțiva secretari de stat și directori din minister.

„Am discutat cu doamna ministru Raluca Turcan despre soluțiile legislative, prin care vom putea proteja, în perioada următoare, angajații din minerit și energie. Am găsit împreună modalități de sprijin pentru persoanele ce urmează a fi disponibilizate în urma restructurării Complexului Energetic Hunedoara, mai ales în condițiile în care Ministerul Muncii a fost cel care și-a asumat, la sfârșitul lunii februarie, plata drepturilor restante pentru mineri și energeticieni.

Am identificat, de asemenea, soluții pentru dezvoltarea Văii Jiului în perioada următoare.

De asemenea, împreună cu sindicaliștii de la Sindicatul Muntele, am fost tot în aceiași zi prezenți și la Ministerul Finanțelor, unde ne-am întâlnit cu domnul secretar de stat, Lucian Heiuș, în căutarea surselor de finanțare. Asta și după întâlnirea de data trecută cu domnul Prim-ministru, Florin Câțu, când s-a stabilit să menținem legătura cu ministerele Energiei, Muncii și Finanțelor, în vederea găsirii de soluții rapide pentru noul complex energetic și pentru protecția persoanelor ce urmează a fi disponibilizate”, ne-a declarat Roșu.

Nu încheiem înainte de a prezenta și declarația ministrului Muncii, Raluca Turcan, legată de întâlnirea de lucru cu reprezentanții CEH: „Știu că activitatea economică din Valea Jiului este de 30 de ani încoace un cartof fierbinte, dar la fel de mult cred că de noi toți – guvernanți, sindicate, autorități locale, oameni ai Văii Jiului – depinde să depășim faza proiectelor pe hârtie și să dezvoltăm, într-adevăr, zona. Am discutat astăzi cu reprezentanții minerilor din Valea Jiului și cu reprezentanții CEH, despre soluțiile legislative prin care vom putea proteja, în perioada imediat următoare, angajații din minerit și energie, care își vor pierde locurile de muncă. Mai mult, am vorbit despre intervențiile punctuale pe care Ministerul Muncii le-ar putea avea, prin ANOFM, pentru a facilita reintegrarea pe piața muncii în zona Văii Jiului. Oamenii care își încheie acum activitatea, mulți dintre ei dornici să rămână în zona în care au crescut și au muncit atâția ani, au de cele mai multe ori atât vârsta, cât și dorința de a se menține în viața activă și noi ne-am propus să îi sprijinim în acest sens”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii