A treia oară este cu noroc! / Construcția Grădiniței „I.G. Duca”, scoasă din...

A treia oară este cu noroc! / Construcția Grădiniței „I.G. Duca”, scoasă din nou la licitație

Timp de citire: 2 minute

A scăzut numărul copiilor de grădiniță  de când au fost alocați banii pentru construirea unei noi grădinițe lângă Școala Gimnazială „I.G. Duca”, sediul vechi. Până la finalizarea ei ar putea să nici nu se mai justifice necesitatea ei pentru că în zona  centrală a orașului numărul copiilor este mai mic decât la periferii, unde se justifică realizarea unei noi grădinițe. Noua grădiniță are prevăzute 10 săli de clasă, dintre care 4 pentru program prelungit. Dar când a cerut bani la Ministerul Educației pentru finanțarea unei noi grădinițe, administrația locală nu avea de unde să știe că finanțările vor fi atât de problematice, la fel de problematice cum s-au dovedit a fi și contractele încheiate cu foștii constructori.

Dacă a treia oară va fi cu noroc, realizarea investiției se va finaliza în 10 luni de la stabilirea noului constructor și a emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Se continuă lucrările la construcția existentă, care la acest moment are parter și un etaj, cu suprafața construită de 806,70 mp, cu înălțimea maximă de 7,20 m de la nivelul terenului. Construcția de formă poligonală în plan se încadrează într-un dreptunghi cu laturile de 21,65 m x 45,70 m. Valoare estimată a lucrărilor de realizat în continuare este de 1.439.341 lei.

Conform proiectului realizat, grădinița nouă ar trebui să aibă la parter un  filtru sanitar și un  hol de acces; 4 săli de clasă cu funcțiune mixtă (sală de clasă și dormitor);  sală de mese și bucătărie (ce cuprinde: hol acces marfă, recepție marfă, compartimente pentru trierea preparatelor și spălător vase);  holuri, vestiare filtru și grupuri sanitare pentru personal; cabinet medical, dotat cu izolator și grup sanitar; grup sanitar pentru copii și grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități; spălătorie dotată cu spații pentru depozitare, uscător și călcător; încăpere punct termic; casa scării ce facilitează accesul la etajul 2; boxă de curățenie.

La etaj, se vor găsi următoarele compartimentări: filtru sanitar și holuri de acces; 6 săli de clasă; cancelarie și vestiar aferent; sală de festivități; grupuri sanitare, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități; magazie material didactic; boxă de curățenie; încăpere pentru aprovizionarea și distribuirea de alimente speciale, preambalate pentru copii.

Procedura de depunere a ofertelor se va încheia în data de 18 septembrie, apoi va urma deliberarea câștigătorului. Cu siguranță de această dată comisia va fi extrem de exigentă. Spre deosebire de noul sediu al Casei de Cultură a Studenților, măcar această construcție mai are o șansă de a fi dată în folosință.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii