A revenit la locul faptei eroice

A revenit la locul faptei eroice

Timp de citire: 2 minute

Sportivul Avram Iancu a înotat și în Mureș aproximativ 50 de kilometri, între localitățile Aurel Vlaicu și Deva. Era ultimul antrenament de pregătire a unui înot special. Parcurgerea înot, în premiera mondială, a unui fluviu fără costum de protecție. Reușea asta la capătul a 89 de zile de efort.

A revenit weekend-ul trecut la locul ultimului antrenament dintr-o altă perspectivă. Una relaxantă.

Avram Iancu a revenit sâmbătă pe râul Mureș, unde acum șase ani făcea ultimul antrenament înaintea stabilirii recordului de a înota Dunarea, fără costum de neopren, de la izvoare până la vărsarea fluviului în Marea Neagă, străbătând 10 ţări şi 4 capitale.

Ultimul antrenament înainte de provocarea Dunării l-a făcut în judeţul Hunedoara.

„Întâmplarea face ca la extremitatea estică a judeţului meu, Hunedoara, la marginea Mureşului să se afle o localitate cu un nume simbol: Aurel Vlaicu. Alături de Traian Vuia, primul om din lume care reuşeşte să zboare cu un aparat mai greu decât aerul, Aurel Vlaicu este unul dintre pionierii aviaţiei româneşti şi mondiale. Da, din localitatea care mă duce cu gândul la premierele mondiale româneşti, îmi voi lua zborul spre acest ultim antrenament care vizează tot o premieră mondială; străbaterea întregului curs a Dunării, doar în slip, fără costum de protecţie. Da, mă mândresc la tot pasul cu valoarea poporului nostru. Suntem tari! Mai tari chiar şi ca tabelele electronice care nici măcar nu erau în stare să afişeze o notă de zece. Nu erau în stare pentru că niciun pământean nu era capabil de o asemenea notă. Până într-o zi când o fetiţă, o româncă a luat primul 10 în istoria gimnasticii mondiale. Voi ajunge la Deva, reşedinţa judeţului meu, la capătul unui efort de aproximativ 12 ore. Ţin foarte mult ca acest ultim antrenament să-l fac acasă”, declara Avram Iancu în mediul online.

Anul acesta Avram Iancu și-a adăugat încă un fluviu la palmares: Fluviul Rin.

Dupa 48 zile, sportivul din Petroşani a înotat cei 1.032 de kilometri ai fluviului Rin fără costum de neopren sau alte elemente ajutătoare, la fel ca în vara anului 2017, când a devenit primul om din lume care a reuşit să străbată fluviul Dunărea doar prin forţa braţelor.

Avram Iancu a plecat pe 16 iulie, din oraşul Konstanz, din Germania, în cursa prin care şi-a propus să străbată întreg cursul fluviului Rin pentru a susţine aderarea a României la Spaţiul Schengen.

Și a reușit. Pentru că ambiția le aparține doar campionilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii