A început deszăpezirea! Cozi la service-uri pentru schimbarea cauciucurilor

A început deszăpezirea! Cozi la service-uri pentru schimbarea cauciucurilor

Timp de citire: un minut

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat a stat sub însemnul a două coduri de vreme rea, unul portocaliu și altul galben, care au adus prima zăpadă și la poalele munților, în Valea Jiului. În zona Obârșia Lotrului, dar și pe DN66, în zona dintre Petroșani și Baru utilajele de deszăpezire au intervenit pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil și punerea în siguranță a căilor de rulare.

Deși prima ninsoare s-a prognozat de ceva timp, mulți șoferi au fost luați prin surprindere. Asta a făcut ca, sâmbătă, să ia cu asalt service-urile auto pentru a schimba anvelopele. Cum în week-end nu sunt prea multe service-uri deschise, la cele cu program s-au format cozi de câteva zeci de mașini. Au fost și administratori care și-au chemat angajații de acasă, pentru a răspunde numărului mare de solicitări.

„Noi de fel nu lucrăm sâmbătă, azi eram chiar la mama, tăiam porcul, dar am lăsat tot și am venit la service pentru ca am primit foarte multe telefoane de la oameni care voiau neapărat să își schimbe astăzi cauciucurile”, a spus Andrei, administratorului unui service din Petrila.

Codul Rutier 2023 prevede amenzi usturătoare pentru cei care ignoră obligativitatea montării anvelopelor de iarnă pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, indiferent de anotimp. În situația nerespectării acestor condiții, amenda pe care o vor primi șoferii va fi cuprinsă între 1.305 lei și 2.900 de lei, iar certificatul de înmatriculare al autovehiculului va fi reținut. Potrivit legii, lipsa anvelopelor adecvate se pedepsește cu amendă din clasa a patra de sancțiuni (între 9 și 20 de puncte-amendă).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii