A fost păcăleală chiar de 1 Aprilie / Nu încep angajările la...

A fost păcăleală chiar de 1 Aprilie / Nu încep angajările la CEVJ

Timp de citire: 2 minute
  • Buzunarele unora mai trebuie să aștepte

Cele câteva sute de angajări din minerit rămân în așteptare deocamdată. Niște încurcături legislative nu permit demararea procesului, pentru că acum compania nu are buget. Abia sunt bani de salarii, d-apăi de angajări. Săptămâna aceasta e posibil ca bugetul să fie aprobat, iar după asta posibil să se discute iar de angajări. Angajări, care se știe, vor umple indirect buzunarele unora. Este interesant de ce nu intervin autoritățile statului, care în cazul angajărilor la CEHD sunt suspect de tolerante.

Deși inițial, de luni, 1 aprilie, trebuie să înceapă procesul de recrutare, acesta va fi amânat. CEVJ n-are buget aprobat, deci nu se poate vorbi de angajări.

„Motivul este acela că a fost nevoie de o intervenție legislativă pentru a corela bugetul de venituri și cheltuieli a companiei pe 2024 cu legea bugetului de stat, în sensul în care, ca urmare a transferării celor 2.000 de angajați de la CEH la CEVJ, s-a creat o cheltuială contabilă cu salariile și personalul, chestiune care era interzisă pe legea bugetului de stat pentru 2024. Astfel, a trebuit să facem o derogare de la lege, care a avut loc săptămâna trecută, prin OUG, să adoptăm săptămâna aceasta bugetul companiei, și după ce se adoptă bugetul o să intrăm în linie dreaptă. N-aș putea avansa data exactă, dar cred că unde în două săptămâni se vor putea demara procedurile”, a spus Andrei Popa, președintele Consiliului de Administrație al CEVJ.

Lipsa personalului este principalul motiv acum pentru care producția nu poate crește la CEVJ. După angajările din ianuarie, 43 la număr, urmau încă 325, dar deocamdată acestea sunt în așteptare.

Întrucât acum nu se mai scoate cărbune decât foarte puțin – o cască-două -, nu mai există o presiune ca pe vremuri pe angajați, iar salariu e bun. În iarnă, 300 de dosare s-au depus pentru cele 43 de posturi. Iar acum, dacă vor mai fi scoase la concurs câteva sute, cu siguranță, va fi din nou „bătaie”. Unii spun că 1.000 ar fi prețul corect. Nu de lei. Alții spun și mai mult. Dar suntem siguri că cine trebuie să știe, știe ce și cât și, mai ales, cui.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii