A doua tranșă a ajutorului de stat pentru CEVJ, motiv de contre...

A doua tranșă a ajutorului de stat pentru CEVJ, motiv de contre în Senatul României

Timp de citire: 2 minute

Cu 77 de voturi pentru, 13 contra și 6 abțineri a trecut, luni, în Senat, proiectul prin care CEVJ i se alocă cele 70 de milioane de euro pentru închiderea şi punerea în siguranţă a extracţiei de huilă. Senatorii hunedoreni, Resmeriță (PSD) și Muntean (PNL) au votat pentru, însă Potecă de la AUR a ridicat mâna împotrivă. De ce? Aflați în cele ce urmează.

Luni, în sedința de plen a Senatului României, a fost supus la vot proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 129/2023 privind unele măsuri necesare pentru acordarea unui ajutor de stat pentru închiderea şi punerea în siguranţă a extracţiei de huilă către Societatea Complexul Energetic „Valea Jiului” – S.A. La în momentul votului, grupul parlamentar AUR nu a fost de acord cu aprobarea celei de a doua tranșe a ajutorului de stat pentru CEVJ.

„Vreau să vă spun că m-a surprins foarte mult ceea ce prietenul meu, domnul senator Potecă, a spus. Mă miră faptul că foarte multi politicieni, de altundeva decât din Valea Jiului, ne spun nouă ce trebuie să facem. Dacă se dorește că se țină un moment de reculegere, am putea tine, spre exemplu, pentru Termocentrala de la Paroșeni, care se va închide în 2030 pe un vot al AUR, dat în toamna trecută. Acum, prin acest vot impotrivă, de acolo de la Deva de unde sunteți dvs. nu propuneți momente de reculegere pentru noi cei din Valea Jiului”, a spus Cristian Resmeriță, senator PSD.

În replică, Potecă a declarat că el a votat împotrivă pentru că în titlul ordonanței scria “închiderea” minelor.

„În titlul proiectului scrie închidere și punere în siguranță, deci mă forțați ca să spun Guvernului când vor să închidă și de ce. Ne-au spus că vor face în așa fel încât să țină Livezeniul și Vulcanul până în 2032 deschis, iar noi ieri ne-am trezit cu un proiect, pentru că toată lumea vorbește de bani. Banii sunt ochii dracului și se întâmplă altceva acolo. Luați titlul proiectului, nu banii de la proiect. Să facă ce vor, surse prietenoase cu mediul, eu nu sunt de acord cu închiderea minelor, care-i problema? Ăia sunt banii diavolului”, a spus Vasilică Potecă.

În cele din umă, Senatul României a aprobat  ajutorul de stat în valoare de 350 milioane lei pentru CEVJ cu 77 de voturi pentru, 13 contra dintre care 12 de la AUR, și 6 abțineri, 5 dintre ele aparținând UDMR.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii