9 iulie 2020 / Activitățile desfășurate și rezultatele obținute la nivelul județului...

9 iulie 2020 / Activitățile desfășurate și rezultatele obținute la nivelul județului Hunedoara în urma acțiunilor derulate pentru verificarea respectării măsurilor stabilite în contextul infecției cu SARS-COV-2

DISTRIBUIȚI
A border police officer checks vehicles at the last toll gate entering Spain from France, following an order from the Spanish government to set up controls at its land borders over coronavirus, in La Jonquera, Spain March 17, 2020. REUTERS/Nacho Doce

Timp de citire: un minut

Echipe mixte de control formate din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției sanitar-veterinare și de la Protecția Consumatorului, precum și de la alte autorități cu competențe în efectuarea de verificări cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară.

În situațiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, se vor dispune măsuri de sancționare, inclusiv de suspendare a activității unor operatori economici.

În ultimele 24 de ore au avut loc următoarele activități:

I.Efective angrenate 94 din care poliție 29, jandarmerie 46, pompieri 2, poliție locală 9, ANSVA 4, Ministerul Sănătății 2 și Ministerul Transporturilor 2.

II. Nu au fost apeluri Tel Verde, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

III. În ziua de 08.07.2020 s-au desfășurat 14 de acțiuni de control punctuale( 12 în cooperare cu instituții din afara M.A.I., 1 independent al poliției, 1 în cooperare mixtă MAI-Poliția Locală), 4 la restaurante/ terase/ fastfood-uri și alte puncte de interes, 2 la mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement, etc și 8 la vânzători/comercianți ambulanți/etc.

IV. În urma verificării a 662 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, s-au identificat 7 abateri de la măsurile de protecție individuală.

V. La nivelul județului Hunedoara au fost verificate 69 locații/obiective ( 43 restaurante/ terase/ fastfood-uri și alte puncte de interes, 4 parcuri/locuri de joacă/zone de picnic/alte zone de interes, 12 mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement, etc, 10 vânzători/comercianți ambulanți/etc, 7 obiective/atracții turistice/etc. ).

VI. Total sancțiuni aplicate – 10 din care 3 pentru fapte de natură economică în context COVID -19 și 7 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

VII. Valoare sancțiuni – 6,000 lei

VIII. Valoare bunuri confiscate – 220

X. Total infracțiuni/ fapte penale înregistrate în context COVID-19 – 0

La nivelul Centrului Național de Coordonare a Intervenției s-a operaționalizat numărul de telefon 0800.800.165, de tip TEL VERDE dedicat descoperirii neregulilor privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Secretariatul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenţiei Hunedoara

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii