727 de agricultori hunedoreni – afectați de secetă

727 de agricultori hunedoreni – afectați de secetă

Timp de citire: un minut

În județul Hunedoara suprafața totală afectată de secetă, în acest an, a depășit 7.100 de hectare, conform datelor înregistrate de autorități până la 15 noiembrie.

 

Comisiile numite printr-un Ordin al prefectului Călin Petru Marian se vor deplasa pe teren, și în următoarea perioadă, pentru a constata și evalua pagubele la diferite culturi, semnalate de fermieri prin înștiințările depuse la autoritățile agricole din județul Hunedoara.

Potrivit informațiilor primite de la Direcția pentru Agricultură Județeană Hunedoara valoarea pagubelor pentru culturile pentru care s-au făcut deja evaluările este de peste 27 milioane lei, iar numărul utilizatorilor hunedoreni de terenuri agricole înscriși în evidențele APIA cu înștiințări privind pagubele cauzate de secetă este 727, din 36 de comune și orașe ale județului.

În România suprafața totală afectată de secetă a depășit 1,076 milioane hectare la data de 10 noiembrie 2022, raportarea fiind făcută pentru 37 de județe (inclusiv Hunedoara) și municipiul Bucureşti, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii