5 iulie – startul Red Bull X-Alps / Pentru Toma Coconea...

5 iulie – startul Red Bull X-Alps / Pentru Toma Coconea au început emoţiile

Toma Coconea (ROM) poses for portrait during the Red Bull X-Alps 2013 preshoot at Bischling in Werfenweng, Austria on July 2nd, 2013

Timp de citire: un minut

Luna iulie reprezintă un moment special pentru fanii lui Toma Coconea, care aşteaptă cu nerăbdare una dintre cele mai solicitante curse din punct de vedere fizic. Ascensiuni epice, bătălii incredibile între protagonişti, tactici complexe şi muncă în echipă. Toate aceste componente se adaugă frumuseţii brute a Munţilor Alpi – Red Bull X-Alps.

Red Bull Mobile Live Tracking permite vizionarea acţiunii în timp real a competiţiei. Pe acest site  sunt furnizate constant imagini, clipuri video şi actualizări legate de cursa şi de sportivi, de la ora 05:00 până la 22:30, în fiecare zi.

Un element de noutate în 2015 este prologul de o zi, care va avea loc pe 2 iulie, în care sportivii iau parte la o „bătălie” de hike&fly prin peisajul spectaculos al munţilor şi lacurilor din Fuschl am See, regiunea Salzburg, Austria. Este o şansă unică pentru apropierea de cursă, iar pentru fani reprezintă un spectacol autentic. Primii trei sportivi primesc un Led Lenser Nightpass în plus şi un avantaj de cinci minute la startul cursei principale, pe 5 iulie. Participă 33 de sportivi din 18 ţări.

Sportivii concurează 17 ore şi 30 de minute în fiecare zi, timp de două săptămâni, străbătând distanţe fenomenale în fiecare zi. În 2013, Toma Coconea (România) a parcurs pe jos câte 115 km zilnic, în timp ce Christian Maurer (Elveţia) şi Clement Latour (Franţa) au zburat 190 km fără să se oprească.

Legenda cursei este Toma Coconea. El nu vorbeşte decât câteva cuvinte în engleză, dar acţiunile sale vorbesc de la sine. Toma este curajosul care a concurat în fiecare cursă din 2003 până acum; sufletul sau încăpăţânat refuză să renunţe, chiar şi în ciuda sfaturilor medicilor. El deţine recordul pentru cea mai lungă distanţă parcursă pe jos: 115 km în 2013.

Urmăriţi pe www.zvj.ro şi interviurile oficiale despre această competiţie ale lui Toma Coconea şi Dani Pisică, coechipier.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii