În perioada 28 august – 3 septembrie, Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, a fost gazda Școlii de vară cu tema ”Inteligență teritorială pentru dezvoltare durabilă”.
40 de studenți și doctoranzi de la mai multe universități din țară și din străinătate au participat la prelegeri și aplicații practice în Geoparc. Ei au avut posibilitatea de a se familiariza și de a înțelege la fața locului noțiuni legate de importanța unui geoparc internațional UNESCO, interpretarea patrimoniului, dar și interacțiunea dintre elementele legate de identitatea locală, amenajarea teritorială, turism inteligent, educație, ca factori cheie pentru dezvoltarea durabilă.
Pe parcursul perioadei petrecute în Țara Hațegului, participanții au luat contact cu punctele de vizitare ale Geoparcului, dar și cu principalele obiective geologice, culturale, istorice și naturale din Țara Hațegului și din împrejurimi – Parcul Național Retezat, Cetățile Dacice din Munții Orăștiei, Castelul Corvinilor. Printre participanți s-a numărat și Cristina Toma, doctorand al Facultății de Geologie și Geofizică a Universității din București, autoarea unui studiu despre dezvoltarea prin turism durabil a satului Peștera, comuna Sălașu de Sus.
La finalul Școlii de vară, participanții, au trebuit să prezinte o idee de afacere. Cele mai apreciate idei au fost legate de aplicații online care să le faciliteze turiștilor posibilitatea de a se deplasa în zonă, o microberărie care să producă ”Berea Bondocului” – un brand local legat de Balaurul bondoc, vedeta expoziției ”Balauri, dragoni, dinozauri” de la sediul Geoparcului și un magazin de suvenire.