4.452 de fermieri hunedoreni au banii de la APIA în conturi

4.452 de fermieri hunedoreni au banii de la APIA în conturi

Timp de citire: 2 minute

La nivel național, APIA a început plata subvențiilor aferente campaniei 2023 pentru fermierii eligibili. 4.452 de fermieri din județul Hunedoara au deja banii în conturi. În totalm sunt 15.803 fermieri care au cerut subvenție de la stat în această campanie și toți vor primi ajutorul financiar din partea statului până la finalul acestei luni.

Beneficiarii subvențiilor prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au început să încaseze sumele care li se cuvin la prima tranșă din plățile directe. Autorizarea plății avansului APIA a început din 16 octombriem însă abia din 3 noiembrie beneficiarii au primit banii in cont. Și nu toți. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat luni, 6 noiembrie, că a efectuat plata sumei de 276.521.796,10 lei, pentru un număr de 165.914 fermieri eligibili la plata avansului aferent Campaniei 2023. Dintre aceștia, 4.452 sunt din județul Hunedoara

„Din 15.803 fermieri care au depus cerere în campania 2023, avem un număr de 4.452 de fermieri autorizați la plată cu decizie și cu ordine de plată introduse în bancă. Urmează în perioada următoare să fie toți autorizați la plată, în afară de cei care sunt eșantionul de control pe teren, adică un număr de 458, care vor primi banii un pic mai târziu. Dar, până la data de 30 noiembrie, toți fermierii vor intra în plată”, a declarat Veronica Topor, director executiv APIA Hunedoara.

APIA acordă avansuri în cuantum de 70% din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru plățile directe și de 85% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru măsurile delegate. Plăţile pentru intervențiile finanțate din FEGA se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4,9735 lei/euro, iar plăţile pentru măsuri finanțate din FEADR la cursul de schimb valutar de 4,9495 lei/euro.

Concret, fermierii primesc subvenții pe teren dar și pentru sectorul zootehnic.

“Vorbim aici despre subvenții pe teren pentru toate ecoschemele și schemele pe care le-au accesat și pentru sectorul zootehnic, ovine, bovine și caprine”, a mai adăugat Veronica Topor, director executiv APIA Hunedoara.

Puțin peste 28% din fermierii înscriși în campanie din județul Hunedoara au banii în conturi, restul de 72% urmează să îi primească până la finalul lunii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii