277 de oameni evacuați ieri din calea inundațiilor

277 de oameni evacuați ieri din calea inundațiilor

Timp de citire: un minut

Și ieri a fost prăpăd în județ. După ploaia de după- amiază, anunțată prin avertizarea de cod portocaliu, apele pârâului Petac au ieșit rapid din matcă și au inundat zona de locuințe. 77 dintre sinistrați s-au refugiat într-o zonă mai înaltă a localității, iar 200 au fost preluați cu autobuzele și transportați în Hunedoara. Viitura a blocat timp de mai bine de două ore DJ 687, care face legătura între Deva și Hunedoara.

Cele mai mari pagube fiind înregistrate în localitățile Josani, Nandru, Peștișu Mic, Peștișu Mare și Cristur. Au fost luate măsuri pentru evacuarea preventivă a locuitorilor din Peștișu Mare. Un număr de 200 de locuitori din localitate s-au autoevacuat din case, pe locurile mai înalte din zonă, mai apoi au fost transportați cu autobuzele în Hunedoara,  în timp ce 77 de oameni au fost ajutați să iasă din locuințe și preluați cu mijloace de transport puse la dispoziție de comitetul local și transportați, la cerea acestora, la rude.

Printre persoanele evacuate a fost și o femeie cu picioarele amputate, blocată într-o casă din satul Peștișu Mic și doi tineri, un băiat de 13 ani și o fată de 18 ani, care s-au refugiat din calea apelor într-un copac, în aceeași localitate.

În operațiuni au fost implicați peste 170 de pompieri din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele Hunedoara, Alba, Bihor și Gorj.

Inundații – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii