192 de misiuni

192 de misiuni

Timp de citire: 2 minute

Activitatea pompierilor hunedoreni în perioada 3 – 5 februarie 2023 a fost una intensă.

În acest weekend, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara au desfășurat 192 misiuni.
Dintre acestea, cele mai multe intervenții – 142 – au fost de acordare a primului ajutor medical calificat.
În perioada menționată, pompierii militari au acționat și pentru stingerea a 3 incendii produse într-o clădire dezafectată, la un coș de fum al unei case și într-o cameră dintr-un bloc de locuințe sociale și au intervenit la 6 accidente rutiere care au avut loc pe autostrada A1 și în localitățile Pricaz, Cristur, Hunedoara, Balșa și Pricaz.
În contextul manifestării fenomenelor meteorologice nefavorabile, echipajele opertive din cadrul mai multor subunități au acționat în 9 cazuri pentru segmentarea și degajarea arborilor căzuți pe carosabil sau peste firele de electricitate, în localitățile Bulzeștii de Jos, Cărăstău, Săcărâmb, Leșnic, Bătrâna, Lunca, Deva și Muncelu Mic.
De asemenea, pompierii au desfășurat și alte 32 de misiuni în sprijinul comunității.

Una dintre cele mai importante intervenții din acest sfârșit de săptămână a fost cea desfășurată sâmbătă, 4 februarie a.c., când pompierii Detașamentului Hunedoara s-au mobilizat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și autospeciala de lucru la înălțime, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o cameră situată la etajul 3 al unui cămin de nefamiliști, din municipiul Hunedoara.

În sprijinul pompierilor a acționat și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean.
Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta la nivelul unei camere, în care ardeau mobilierul și materiale textie, cu mari degajari de fum.
Ca urmare a producerii evenimentului, șase locatari de la etajele 3 si 4 s-au autoevacuat, un minor în vârstă de 16 ani, prezentând intoxicații cu monoxid de carbon și arsuri pe brațul stâng a fost preluat de către echipajul SAJ, iar o femeie în vârstă de 42 de ani, care era imobilizată la pat, a fost declarată decedată.
În continuare, pompierii militari hunedoreni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă de la nivelul judeţului Hunedoara şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii