187 de intervenții ale salvatorilor hunedoreni

187 de intervenții ale salvatorilor hunedoreni

Timp de citire: un minut

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” au desfășurat 187 misiuni și intervenții.

O pondere semnificativă a misiunilor este reprezentată de acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 148 astfel de solicitări.

În această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 12 incendii.

Dintre acestea, 11 s-au manifestat la vegetația uscată și litieră, fiind afectate peste 90 de hectare de teren.

Un alt incendiu a fost înregistrat duminică, 31 martie, într-o gospodărie situată pe strada Poligonului din municipiul Petroșani.

Pentru această misiune au fost alocate două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD.

În sprijin, la locul intervenției s-a mobilizat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Petrila.

La sosirea echipajelor operative, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la camera centralei și la acoperișul acesteia, fiind cuprinse de foc și o anexă, și o parte din acoperișul casei, cu posibilitatea de propagare a flăcărilor la un imobil învecinat.

Pompierii au acționat cu promptitudine și au lichidat incendiul în limitele găsite.

Din fericire, nu au existat persoane surprinse de acest eveniment, fiind înregistrate doar pagube materiale.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost exploatarea necorespunzătoare a instalației de încălzire.

De asemenea, echipajele operative au gestionat prompt 2 situații de urgență generate de producerea accidentelor rutiere, au acordat sprijin Serviciului de Ambulanță Județean în 4 cazuri, au desfășurat 15 misiuni de informare preventivă în ceea ce privește interzicerea incendierii terenurilor și au acționat în alte 6 situații pentru protecția comunității.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii