10 ani de când Caritas Germania / Ajută comunitatea din Petroşani

10 ani de când Caritas Germania / Ajută comunitatea din Petroşani

Timp de citire: un minut
Voluntarii de la Caritas Petroşani, alături de colegii din Germania, au participat ieri la o întâlnire cu primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.
Sunt 10 ani de când Caritas Germania vine la Petroşani cu echipamente, dotări, mobilier, cadouri, pentru grădiniţele, spitalele şi în general instituţiile de stat din Valea Jiului. Anul acesta 12.000 de cadouri au ajuns la copiii din Petroşani.
Cu toate că voluntarii Caritas nu spun, pentru a nu crea controverse, colaborarea cu mulţi dintre şefii instituţiilor de stat, din toate oraşele Văii, este greoaie, iar ei încearcă să medieze diplomatic aceste situaţii. Faptul că primarul nostru Tiberiu Iacob-Ridzi le-a mulţumit personal voluntarilor pentru ajutorul lor necontenit, de 10 ani deja, mai spală din ruşinea de a nu şti să primeşti un ajutor dacă nu îţi pică şi ţie ceva.
„Sunt 10 ani de când ne întâlnim cu membrii delegaţiei germane, şi de fiecare dată este la fel de bine, pentru că simţim prietenia şi dorinţa lor sinceră de a-şi îndeplini această nobilă misiune care, la capătul unor mii de kilometri, se traduce într-un plus de bucurie şi speranţă de Crăciun, pentru multe dintre familiile Petroşaniului şi ale Văii Jiului. Le mulţumesc pentru efortul lor, pentru dăruirea lor, pentru prietenie şi pentru prezenţa în comunitatea noastră şi în întreaga Vale a Jiului, unde cele 12.000 de pachete pregătite de semeni ai noştri din Germania îşi vor găsi în aceste zile destinatarii”, a declarat emoţionat Tiberiu Iacob-Ridzi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii